....

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 5D ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ 2022;

Ακούγεται σαν ένας νέος κανονισμός της πανδημίας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν νέο κανονισμό για τα σούπερ μάρκετ που αποσκοπεί στην ενίσχυση της καλής μεταχείρισης των ζώων και στην έξοδο των χοιροτρόφων στη Γερμανία από την κρίση.

Κανονισμός 5D σε γερμανικά σουπερμάρκετ: Τι αλλάζει το 2022;

Γίνεται όλο και πιο σημαντικό για πολλούς πελάτες των σούπερ μάρκετ τα τελευταία χρόνια – ειδικά για τα ζωικά προϊόντα. Εν τω μεταξύ, όχι μόνο η τιμή είναι σημαντική για την απόφαση, αλλά και η ποιότητα και οι συνθήκες υπό τις οποίες φυλάσσονται τα ζώα παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο.

Φέτος, η Aldi, η Lidl και οι συνεργάτες της θέλουν να αλλάξουν το σύστημα για το χοιρινό κρέας – θα πωλείται μόνο κρέας γερμανικής προέλευσης.

Ενώ η Aldi θέλει να επιτύχει αυτόν τον στόχο μέχρι το τέλος του 2022, η Lidl σχεδιάζει να έχει στα ράφια της μόνο χοιρινό κρέας που γεννήθηκε, εκτράφηκε, σιτεύτηκε, σφαγιάστηκε και τεμαχίστηκε στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Έτσι, τα σούπερ μάρκετ εφαρμόζουν τον λεγόμενο κανονισμό 5D. Οι εταιρείες Rewe και Penny ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και θα στραφούν στη γερμανική προέλευση στη γκάμα των φρέσκων κρεάτων μέχρι το καλοκαίρι.

Το 4D γίνεται 5D στη Γερμανία

Μέχρι σήμερα, τα γερμανικά σούπερ μάρκετ είχαν σύστημα 4D, που σημαίνει ότι μόνο η εκτροφή, η σίτευση, η σφαγή και η μεταποίηση πραγματοποιούνται στη Γερμανία.

Το νέο πρότυπο εξαλείφει επίσης την εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, ορισμένα από τα οποία πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Αυτό αποσκοπεί επίσης στη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων και στην ενίσχυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη Γερμανία.

Ενίσχυση της εγχώριας γεωργίας

Η δέσμευση για το καθεστώς 5D αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της εγχώριας γεωργίας μακροπρόθεσμα, γεγονός που ωφελεί επίσης την κρίση στη χοιροτροφία.

Με την αύξηση των πληρωμών της ελάχιστης τιμής και τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη αλυσίδα αξίας σε εθνικό επίπεδο, πολλοί χοιροτρόφοι στη Γερμανία θα μπορούσαν επίσης να προγραμματίσουν μακροπρόθεσμα.

  •  

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, οι αγρότες εμφανίζουν ζημία για κάθε χοίρο που πωλείται, καταγγέλλει η Ένωση Γερμανών Αγροτών. Η κατάσταση της αγοράς απειλεί εδώ και καιρό την ύπαρξη πολλών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Θα μπορούσε το κρέας να γίνει πιο ακριβό στο μέλλον στη Γερμανία;

Είναι πιθανό το χοιρινό κρέας να γίνει ακριβότερο στο εγγύς μέλλον – η πιο βιώσιμη παραγωγή συνδέεται συνήθως με υψηλότερο κόστος, αλλά τελικά παρέχει στον παραγωγό και στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση.

  •  

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments