....

ΚΑΡΑΤΕ: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΩΜΑΣ - ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ,

Ο Ηλίας Ψωμάς στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής κι ο ελληνικός εθνικός ύμνος έπαιξε στην Τουρκία.

Ο Έλληνας καρατέκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα +70κ. στους έφηβους στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ικόνιο.

Ο ψωμάς επικράτησε 8-0 τον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας έπαιξε στην Τουρκία.

Στη πορεία του προς τον θρίαμβο ο Ψωμάς νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

Ψωμάς: «Το πίστευα από τον πρώτο αγώνα»

Ο Ψωμάς κατακτά μέσα σε λίγους μήνες το δεύτερο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας, στην ίδια κατηγορία, τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά τη νέα, ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, ο 15χρονος (30/1/2007) Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε: «Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό. Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε.

Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις. Φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση»

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments