....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175

551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.  2310  477128477129, 6973 808934, FAX  2310 473863 475301

http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 11 Ιουνίου 2024

Θέμα: Διαμαρτυρία της ΚΟΜΑΘ προς το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για αντικυνηγετικό κείμενο σε σχολικό βιβλίο της Α΄ Δημοτικού

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ) με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την παρουσία αντικυνηγετικού κειμένου σε άσκηση του βιβλίου της Α’ Δημοτικού και ζητά την άμεση αφαίρεση της επίμαχης φράσης.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 52 του δεύτερου τεύχους του Τετραδίου Εργασιών της Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού, στην άσκηση υπ’ αριθμ. 2, οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά με σωστά ρήματα, σχηματίζοντας τη φράση: «Λατρεύω τα ταξίδια, αν και κινδυνεύω από τους κυνηγούς». Αυτή η φράση χαρακτηρίζεται από την Κ.Ο.ΜΑ.Θ ως αναληθής, αποπροσανατολιστική, άστοχη και κακόβουλη. Η θήρα είναι μια καθ’ όλα νόμιμη ανθρώπινη δραστηριότητα που διέπεται από αυστηρά οριοθετημένους κανόνες, ενώ η θήρα χελιδονιού δεν επιτρέπεται και δεν αποτελεί θηρεύσιμο είδος σε κανένα κράτος του κόσμου.

Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ, αναλογιζόμενη την επίδραση τέτοιων κειμένων στις συνειδήσεις των παιδιών και λαμβάνοντας υπόψη τα χιλιάδες 6χρονα παιδιά κυνηγών που διαβάζουν αυτό το σχολικό βιβλίο, αντέδρασε άμεσα και ζητά να αφαιρεθεί η επίμαχη φράση, καθώς και παρόμοιες φράσεις με αντικυνηγετικό περιεχόμενο από όλα τα σχολικά βιβλία.

Επισημαίνεται ότι με την παρούσα διατύπωση «τσουβαλιάζονται» νόμιμοι και παράνομοι πολίτες, δημιουργώντας ένα λανθασμένο παράδειγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ότι η κοινή λογική αντιμάχεται το συναίσθημα και τις προσωπικές αστήρικτες απόψεις.

Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ αναμένει την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την επίλυση του θέματος και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα των κυνηγών και να προασπίζει τη νομιμότητα και την ορθολογική διαχείριση της φύσης και του περιβάλλοντος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.

Επικοινωνία: Κυριάκος Σκορδάς

Γεν. Δντής

Τηλέφωνο: +30 2310 477128

Email: info@hunters.gr

Ιστοσελίδα: www.hunters.gr
_______________________________________________

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση άμεσα συνεργαζόμενη και ελεγχόμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δραστηριοποιείται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ΚΟΜΑΘ, έχοντας 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητάς της με περίπου 40.000 μέλη, απασχολώντας 75 μόνιμους υπαλλήλους εργάζεται στην κατεύθυνση της προστασίας και διαχείρισης της άγριας πανίδας και των βιοτόπων.

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments