....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μήνυση για βιασμό κατά του προϊσταμένου της στο γραφείο του οποίου υπηρετεί κατέθεσε εκπαιδευτικός - Ενημέρωση της Νίκης Κεραμέως από τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας - Αναμένεται παρέμβαση - Ο Εισαγγελέας καλεί τον προϊστάμενο της εκπαιδευτικού

Αίσθηση προκαλεί η είδηση σύμφωνα με την οποία καθηγήτρια παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών στη Λάρισα, κατέθεσε μήνυση για βιασμό κατά του προϊσταμένου της στο γραφείο του οποίου υπηρετεί!

Μάλιστα μαζί με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου προσκόμισε στην Εισαγγελία και φόρεμα στο οποίο υπάρχουν ίχνη σπέρματος, θυμίζοντας ως προς αυτό το σκέλος την υπόθεση Κλίντον – Λεβίνσκι!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα paidis.com, στη μηνυτήρια αναφορά καταγράφεται ότι όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν η καταγγέλλουσα βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του.

Κάνοντας μια ανατριχιαστική περιγραφή όλων όσων υποστηρίζει ότι συνέβησαν η εκπαιδευτικός, αναφέρεται και στα όσα ακολούθησαν με την ίδια αφού ενημέρωσε το σύζυγό της για το συμβάν, να προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της και να σταθεί στα πόδια της με πρώτο βήμα να αποχωρήσει από τη θέση της στο γραφείο του προϊσταμένου.

Ενημερώθηκε η Νίκη Κεραμέως

Όμως όπως καταγγέλλεται μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έγκριση από την πλευρά του προϊσταμένου για μετακίνηση, ενώ ήδη το θέμα έφτασε με αναφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία ενημερώθηκε τόσο για τη μήνυση που υποβλήθηκε όσο και για το αίτημα της για μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία.

Μιλώντας για το θέμα ο δικηγόρος της εγκαλούσας Θωμάς Παπαλιάγκας υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες

Μάλιστα ο κ. Παπαλιάγκας υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία προφανώς θέλοντας να την ελέγχει. Και λόγω αυτής του της συμπεριφοράς ο ίδιος συνέταξε αναφορά προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο Εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει  τον προϊστάμενο για εξηγήσεις ενώ του ζητά να δώσει και γενετικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί αν το σπέρμα ανήκει πράγματι στον ίδιο. Από τις εξηγήσεις και το γενετικό υλικό θα αποφασιστεί αν θα του ασκηθεί δίωξη.

Τι λέει ο δικηγόρος του θύματος

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας  larissanet.gr, ο δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη της καταγγέλλουσας επισημαίνει ότι «η ποινική διαδικασία κινήθηκε τάχιστα. Όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες σε σχέση με αυτό γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το απόρρητο».

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Παπαλιάγκας τονίζει πως «σ’ αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία – για την ακρίβεια ένα πλέγμα κανόνων προστασίας – σε ότι αφορά το θύμα στο εργασιακό του περιβάλλον. Εδώ εν προκειμένω – επειδή είμαστε στο Δημόσιο και επειδή έχει ζητήσει την μετακίνησή της εδώ και καιρό σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που υπηρετεί, καθώς θεωρείται προνομιακή – ο προϊστάμενος (σ.σ. και φερόμενος ως δράστης) δεν υπογράφει την μετακίνησή της, παρά μόνο δέχεται την μετακίνηση στον ίδιο όροφο, σε άλλο γραφείο».

«Κατ’ ουσίαν αυτό δεν θα μπορέσει να την βοηθήσει να ξεπεράσει το συμβάν και για τον λόγο αυτό ο ψυχίατρος που την υποστηρίζει της συνέστησε αυστηρά να μην ξαναπάει στον χώρο εργασίας της» δηλώνει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, προσθέτοντας πως ήδη η γυναίκα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας επισήμανε σε ότι αφορά την γυναίκα, αναφερόμενος σε όσα έγιναν μετά το καταγγελλόμενο ως συμβάν: «Ξέρετε πως τα θύματα στην αρχή λειτουργούν με άρνηση. Προσπάθησε να το ξεπεράσει μόνη της λίγες ημέρες, δεν άντεξε. Προσπάθησε να πάει στη δουλειά της, έσπασε, έκλαιγε».

Μάλιστα, από την πλευρά της καταγγέλλουσας γίνεται λόγος για «προσπάθεια από την πλευρά του προϊσταμένου με χειριστικό τρόπο να της επιβληθεί», ενώ επισημαίνουν ότι «αυτοί οι άνθρωποι που είναι και ισχυροί προσπαθούν πάντοτε να δημιουργούν τύψεις ή να επιρρίπτουν μια συνυπαιτιότητα στο θύμα».

«Τα θύματα αυτά πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να το καταγγέλλουν αμέσως» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments