....

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΕΠ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Με Απόφαση Θεοδωρικάκου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 6η Ιουλίου, καταργείται προηγούμενη Απόφασή του, που εκδόθηκε την 16η Μαρτίου με αντικείμενο τον καθορισμό ωρών λειτουργίας των ΚΕΠ των Δήμων.

Στο εξής επανέρχεται σε ισχύ ό,τι ίσχυε πριν την Απόφαση του Μαρτίου.

 

Ειδικότερα, με την 1η παράγραφο της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.70Α/39/12376/30.6.20 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2726/3.7.20, ημ/νία κυκλοφορίας 6.7.20) νέας Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, καταργείται η αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.70Α/32/οικ.7945/16.3.20 (Φ.Ε.Κ. Β’ 865/16.3.20) Απόφαση του ίδιου.

Σε εκείνη οριζόταν ότι:“κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και αποκλειστικά στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού: 1) Όλα τα ΚΕΠ της Χώρας, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτά, λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων μέχρι άρση της παρούσας από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7:30 έως 15:00. (2) Από την έναρξη ισχύος της παρούσας βάσει του ωραρίου λειτουργίας που ορίζεται με την περ.1, η εξυπηρέτηση του κοινού, εφόσον απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με προηγούμενη συνεννόηση (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα σχετικά αιτήματα. (3) Το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων βάσει της περ.1 ορίζεται από 7:30 έως 15:30.”

Με την 2η παράγραφο της νέας Υ.Α. ορίζεται ότι “για τις ώρες λειτουργίας των ΚΕΠ και για το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις που ίσχυαν προ της έκδοσης της καταργούμενης”.

 

Η νέα Υπουργική Απόφαση βρίσκεται  ΕΔΩ

Σχόλια - Facebook Comments