....

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5.000 ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής το Κέντρο θα αναλάβει να διαχειριστεί (κατασχέσεις) και ληξιπρόθεσμες οφειλές για ποσά και κάτω από 5.000 ευρώ.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, στην οποία επισημαίνεται ότι οι οφειλές αυτές για να μεταφερθούν στο ΚΕΑΟ θα πρέπει να μην βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.

Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ επιμένουν ότι οι έλεγχοι που γίνονται θα ενταθούν, αλλά θα είναι στοχευμένοι, σε εκείνες τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό σύστημα risk analysis που έχουν δημιουργήσει, θα χτυπάει «κόκκινο». Στο πλαίσιο αυτό, όταν αποκτήσουν πρόσβαση ακόμα και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα ασκηθούν πιέσεις για την αποπληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι το 2016 το ΚΕΑΟ είχε στείλει 40.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια μέσω τραπεζών σε οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments