....

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ : ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

Τα τρία σήματα που θα έχουν τα μαγαζιά εστίασης για να ενημερώνουν τους πελάτες έγιναν γνωστά σήμερα στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, το μαγαζί Εστίασης θα πρέπει να βάλει ένα εκ των δύο αυτοκόλλητων το οποίο θα λέει είτε «μεικτός χώρος» για μαγαζιά που δέχονται εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ή » χώρος covid free» για τα μαγαζιά που δέχονται μόνο εμβολιασμένους. Επιπλέον, τα μαγαζιά στα οποία το προσωπικό που απασχολείται είναι πλήρως εμβολιασμένο μπορούν να βάλουν το τρίτο αυτοκόλλητο » πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

 

Αναλυτικά τα σήματα:

triplo 1

Tα μετρα που θα ληφθούν, όπως τα παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης είναι:

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

 

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

 

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

-Τ πανηγύρια το εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

 

-Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εμβολιαστούμε και πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες (12.07.2021) ο πρωθυπουργός, τόνισε για τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ) πως όποιος δεν εμβολιαστεί, θα του δοθεί άδεια άνευ αποδοχών.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου, λοιπόν, όλοι οι εργαζόμενοι των μονάδων αυτών (υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό προσωπικό) θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου του.

Υποχρεωτικός γίνεται πλέον ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε:

  • Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης
  • Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων
  • Κλειστές δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, στις οποίες φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία
  • Ιδρύματα περίθαλψης χρονίως πασχόντων του άρθρου 28 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
  • Οικοτροφεία του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
  • Ειδικά ιδρύματα
  • Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ).
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments