....

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ POS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS – ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

«Σαφάρι» ελέγχων στην αγορά, προκειμένου να εντοπιστούν τα παράνομα POS, έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.

Ήδη από χθες Πέμπτη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση και έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα συνεργεία που διενεργούν μερικούς επιτόπιους προληπτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το «Έθνος», οι οδηγίες που έχουν οι υπάλληλοι που διενεργούν τους ελέγχους είναι να ζητούν στοιχεία από τους ελεγχόμενους που διαθέτουν POS, από τα οποία να αποδεικνύεται η προέλευση του παρόχου υπηρεσιών πληρωμής. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να διαπιστώσουν εάν τα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί από αλλοδαπό πάροχο υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το καλοκαίρι, οι ελεγκτικές Αρχές είχαν εντοπίσει εταιρεία που διακινούσε μέσω Βουλγαρίας POS παρακάμπτοντας την Εφορία και το τραπεζικό σύστημα.

Με τα βουλγάρικα POS οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί είχαν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τα capital controls, ενώ μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μπορούσαν ακόμα και να κάνουν αναλήψεις έως 15.000 ευρώ τον μήνα και να αποστέλλουν σε τράπεζες του εξωτερικού έως 100.000 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, μπορούσαν και να φοροδιαφεύγουν.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments