....

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

Οι καταστροφικές βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα όμως και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΄Εδεσσας

με αποτέλεσμα όπως μαθαίνουμε πάλι να μείνουν σκουπίδια στα απορριμματοφόρα. Να μην αδειάσουν δηλαδή τα οχήματα.

Τώρα δουλεύουν δυο μεγάλα τριαξονικά και έχει χαλάσει το βαρελάκι, οπότε στα στενά θα γίνει και πάλι χαμός. Η ολισθηρότητα των δρόμων και τα φθαρμένα λάστιχα στα οχήματα καθιστούν επικίνδυνη την αποκομιδή κυρίως στο Κλεισοχώρι, Σάμαρι και στα Εργατικά του Κλεισοχωρίου. Εκεί τα σκουπίδια έχουν να συλλεχθούν από την Μ.Τρίτη.

Βέβαια τα οχήματα έχουν πολλά προβλήματα στα υδραυλικά τους συστήματα και είναι επικίνδυνα διότι τρέχουν λάδια και μπορεί κάποιο ποδήλατο ή μηχανάκι, αν ακολουθεί το όχημα να γλιστρήσει. Σε ότι αφορά την αντικατάσταση των ελαστικών υπάρχει δαπάνη, έχει αναρτηθεί και στην Διαύγεια αλλά να δούμε πότε θα γίνει η αντικατάσταση αυτή.

 Είναι σίγουρο πια ότι η καθαριότητα θα δοθεί σε ιδιώτη από την δημοτική αρχή Έδεσσας οπότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο.

Τα απορριμματοφόρα, τα τριαξονικά είναι καινούρια, απλά είναι ασυντήρητα, άπλυτα, αγρασάριστα και χωρίς απολύμανση εδώ και 4 χρόνια!!!

Η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Όλα τα παραπάνω τα έχουμε διασταυρώσει από σχετικό μας ρεπορτάζ. Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι λόγω εκλογών ίσως κάποια πράγματα γίνουν γρήγορα. Μετά όμως τι θα γίνει; Πάλι θα έχουμε τις ίδιες εικόνες με τους ξεχειλισμένους κάδους;

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments