....

ΚΑΘΡΙΝ ΡΑΙΛΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΝΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλεσμένη στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/12) η Κάθριν Ράιλι, η οποία αποτελεί την πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα. Είναι Ελληνοαμερικανίδα, γεννήθηκε στο Σικάγο από Έλληνες γονείς, και εργάζεται σε φροντιστήριο αγγλικών στην χώρα μας.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο επώνυμό της το οποίο έχει αλλάξει, εξηγώντας πως Ράιλι ήταν το επίθετο ενός παιδικού της φίλου που την είχε βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σκοτώθηκε σε τροχαίο και έπειτα από συνεννόηση με τους γονείς του, υιοθέτησε το επώνυμό του.

Μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και πότε άρχισε να καταλαβαίνει πως το αρσενικό φύλο με το οποίο γεννήθηκε δεν την εξέφραζε, η Κάθριν Ράιλι είπε:

"Στην ηλικία 8-9 ετών άρχισα να καταλαβαίνω ότι αισθάνομαι διαφορετικά. Αλλά δεν είχε να κάνει με το με τι παιχνίδια ήθελα να παίζω. Είναι αυτό που αισθανόμουν μέσα μου. Ωστόσο, είχα ένα θέμα, είχα μπερδέψει υπερβολικά την ταυτότητα φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως καταλαβαίνετε, τα τρανς άτομα της δικής μου γενιάς, δεν είχαν ίντερνετ. Δεν είχαμε ενημέρωση, δεν είχαμε ανθρώπους να μας εκπαιδεύσουν. Όχι ότι σήμερα είναι σε καλύτερο βαθμό, αλλά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Για παράδειγμα, όταν με κούρευε η μαμά μου έκλαιγα γιατί ήθελα να έχω μακριά μαλλιά σαν τα κορίτσια ή ήθελα να φορέσω ένα υπέροχο φόρεμα που φορούσαν. Εκεί ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου. Ναι μεν εξωτερικά είχα γεννηθεί με αρσενικά χαρακτηριστικά, αλλά στην καρδιά μου, στην ψυχή μου και στο μυαλό μου, ένιωθα γυναίκα".

Η Κάθριν Ράιλι εξήγησε, έπειτα, την διαφορά ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου, που αφορά το τι φύλο αισθάνεσαι μέσα σου, και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που έχει να κάνει με το φύλο των ατόμων που σε ενδιαφέρουν.

εν είχα ανοιχτεί καθόλου στους δικούς μου ανθρώπους. Φοβόμουν να ανοιχτώ, ήταν άλλα τα στερεότυπα τότε. Έλεγα «να απογοητεύσω» τον μπαμπά μου και την μητέρα μου; Δεν υπάρχει περίπτωση. Η μητέρα μου είχε καταλάβει κάτι", σημείωσε η Κάθριν Ράιλι.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μπούλινγκ που υπέστη από άλλα παιδιά σε μικρότερη ηλικία, ενώ μίλησε με μεγάλη αγάπη για τους γονείς της, περιγράφοντας πώς έμαθαν ότι η ίδια αισθάνεται γυναίκα. Όπως ανέφερε:

"Ο τρόπος που το έμαθαν ήταν φρικιαστικός. Ήμουν 30 ετών τότε. Δυστυχώς, το έμαθαν απ' τους συγγενείς μου. Είχα αρχίσει να κάνω διπλή ζωή, είχα φτιάξει λογαριασμούς στα social media κλπ. Κάποια ξαδέρφια μου το ανακάλυψαν και πήγαν και το είπαν στους γονείς μου. Δεν ήθελα να γίνει έτσι το coming out μου. Ήθελα να το κάνω με την ησυχία μου, είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για το πώς θα το πω στους γονείς μου, αλλά δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και έγινε πολύ απότομη αυτή η διαδικασία. Ο μπαμπάς μου πήρε το μέρος μου και τον τιμά αυτό. Στάθηκε δίπλα μου, μου είπε ότι μ' αγαπάει πολύ και ότι δεν αλλάζει κάτι. Η μητέρα μου μ' αγαπάει πολύ, αλλά είχε σοκαριστεί. Για περίπου 6 μήνες δεν μιλούσαμε, ήταν σε κατάθλιψη".

Δείτε τη συνέντευξή της:

 

2021-12-13-154318
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments