....

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXIS

Καθυστερήσεις στην έναρξη του συστήματος επιβράβευσης όσων ζητούν αποδείξεις, αλλά και στα σχέδια για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, αποκαλύπτει με συνέντευξή της η υφυπουργός Οικονομίας, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σχετικά με τις κληρώσεις για τις αποδείξεις, που είχαν προανναγελθεί για τον Ιούλιο, ουσιαστικά πάνε από Αύγουστο μετά. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για την κλήρωση των συναλλαγών που γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα  καθυστερεί και,  όπως είπε η κυρία Παπανάτσιου, «θέλουμε να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί άμεσα ώστε να προχωρήσουμε στην πρώτη κλήρωση ακόμη και τον επόμενο μήνα».

Ως προς το σχέδιο για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxis, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου των «μαϊμού» αποδείξεων, η κυρία Παπανάτσιου προϊδέασε πως αργεί και μίλησε για άλλες προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου: «Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, που αφορά τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα και θα περιορίσει σημαντικά, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα των πλαστών τιμολογίων. Θετική παρενέργεια είναι ότι θα απαλλάξει τα λογιστήρια από την ανάγκη για την κατάρτιση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών» τόνισε η κυρία Παπανάτσιου και συνέχισε: «Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα τεχνικά. Πάντως ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών μηχανών που είναι σε λειτουργία μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη λειτουργία και θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά οι παλιότερες. Θα μπορέσουμε σύντομα να προχωρήσουμε και στην εφαρμογή αυτού του μέτρου με την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής των επιχειρήσεων» ανέφερε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments