....

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Κάτι ψήνεται ανάμεσα στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, ένα τηλεφώνημα φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην αντιπολίτευση. Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη το πρωί της Τετάρτης, με στόχο να ανοίξει συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με τον όρο ότι αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δύο αυτά κόμματα.

«Η συζήτηση να γίνει για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» διευκρινίζουν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, και προσθέτουν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ήδη στείλει πρόσκληση εκλογικής συνεργασίας και στην κεντροδεξιά «Δράση» του Θόδωρου Σκυλακάκη, η οποία απάντησε θετικά.

Στελέχη της Σεβαστουπόλεως βλέπουν ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο, προοδευτικό μέτωπο. «Σημασία έχει πόσοι θα μείνουν στο δωμάτιο. Αν είναι μόνο ο Σταύρος και η Φώφη, δεν έχει νόημα», υπογραμμίζουν στελέχη του Ποταμιού.

Στο ερώτημα αν με την ενδεχόμενη δημιουργία νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο τίθεται και το θέμα εκλογής νέου προέδρου, τα στελέχη του Ποταμιού απαντούν ότι «όλα είναι ανοικτά».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments