....

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ !!!!

Kαλοκαιράκι! Τι ωραία εποχή! Με τον ήλιο της, τις παραλίες της, τα παγωτά, τα κοκτέιλ, τις εκδρομές με φίλους και…

ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ! Ναι φίλες και φίλοι, η υπέροχη αυτή εποχή του χρόνου, έχει έναν βασικότατο βραχνά, εκτός βέβαια από την αφόρητη ζέστη, αλλά γι′ αυτήν ας είναι καλά τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες! Ύπουλα, βρώμικα και σιχαμερά, τα αντιπαθητικά αυτά έντομα, στρατοπεδεύουν σε αυλές, μπάνια, νεροχύτες και ντουλάπια, δυσκολεύοντας τη ζωή μας και φέρνοντάς μας, πολλές φορές, στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, χωρίς υπερβολές! Ήρθε η ώρα λοιπόν, να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ζωύφιο αυτό, του οποίου η χρησιμότητα ακόμη ερευνάται, και φέτος το καλοκαίρι, να βλέπετε κατσαρίδες μόνο σε διαφημίσεις εντομοκτόνων! Δείτε τα παρακάτω σωτήρια tips και δεν θα χάσετε!

1. Πάμε με τα πολύ δραστικά μέτρα που είναι το βορικό οξύ! Είναι σχετικά ήπιο αλλά θανατηφόρο για μικροοργανισμούς. Απλώστε το σε υγρές περιοχές του σπιτιού, όπως στο νιπτήρα, το νεροχύτη, πίσω από τα ντουλάπια και το ψυγείο, όπως επίσης και στην μπανιέρα σας. Προσοχή: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο, γι′ αυτό καλό θα ήταν να το αποφύγετε σε μέρη που παίζουν παιδιά ή ζωάκια.

2. Ένα άλλο μυστικό, είναι η σόδα και η ζάχαρη! Μπορεί λοιπόν εμάς να μας φαίνονται άκακα, και είναι δηλαδή, αλλά αυτές οι 2 ουσίες σε συνδυασμό, αποδεικνύονται… μοιραίες για τις φίλες μας. Φτιάξτε λοιπόν ένα μείγμα, βάλτε το σε ένα πιάτο και αφήστε το σε περιοχή που συγκεντρώνονται κατσαρίδες! Αρχικά θα νομίζουν ότι είναι λιχουδιά, αλλά σύν

τομα θα τους βγει ξινός ο ενθουσιασμός! 3. Κάτι ακόμα που σιχαίνονται οι κατσαρίδες, είναι τα φύλλα δάφνης! Απλώστε λοιπόν φυλλαράκια, ειδικά σε παιδικά δωμάτια και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα τις ξαναδείτε μπροστά σας. Σκέφτεστε καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο;

4. Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή, αλλά όχι χωρίς νερό! Οπότε, προσπαθήστε να μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, στο νιπτήρα ή ακόμη και στα πλυμένα πιάτα! Ας τις αφυδατώσουμε για το καλό μας!

5. Θεωρούμε προφανές ότι το σπίτι σας θα πρέπει να διατηρείται καθαρό, διότι την κατσαρίδα την τραβάει η βρωμιά, κάτι που υποθέτουμε μπορούσατε να φανταστείτε!

 

http://blog.focuswebtv.gr/

Σχόλια - Facebook Comments