....

ΚΑΒΓΑΣ ΚΙΚΙΛΙΑ-ΠΟΛΑΚΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ

Μια έντονη κόντρα μέσω social media έχει ξεσπάσει μεταξύ της νυν και της πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έπειτα από τη θλιβερή είδηση της καθηγήτριας πανεπιστημίου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 52 ετών σε ασθενοφόρο, κατά τη διακομιδή της από την Αρχαία Ολυμπία στα Ιωάννινα, λόγω έλλειψης καρδιοχειρουργικής μονάδας στην Πελοπόννησο.

Αρχικά, τοποθετήθηκε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε σχετικά με το γεγονός: «Είμαι στα Σφακιά.Έμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ,ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ;;;;;;

Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!!!!».

Στην ανάρτηση αυτήν σήκωσε... το γάντι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

  • Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

     

  • Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.
  • Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

Στην απάντηση του νυν υπουργού Υγείας έδωσε ανταπάντηση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος ανάρτησε τη δημοσίευση του κ. Κικίλια, για να σχολιάσει: «Προσοχή, Προσοχή!!

Μου απάντησε ο κύριος Κικιλιας στο ερώτημα που έθεσα χθες για το θάνατο της καθηγήτριας κατά τη διακομιδή της προς Γιάννενα από Πύργο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο του Ακτίου!

Λοιπόν, χθες προσπάθησα να είμαι ευγενικός σήμερα λόγω του θράσους και της ΑΓΝΟΙΑΣ που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ....

  • Επειδή λοιπόν κύριε Κικίλια εγώ είμαι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο της επείγουσας Ιατρικής και έχω σώσει εκατοντάδες ανθρώπους στη ζωή μου
  • Επειδή ως υπουργός ενδιαφερόμουν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για τέτοια προβλήματα και πάντα ΕΔΙΝΑ ΛΥΣΕΙΣ (γιατί ΞΕΡΩ την ουσία του θέματος και όχι μόνο τη διαδικασία) ,όταν η ολιγωρία ,η ανεπάρκεια ή η γραφειοκρατία μπέρδευε τα πράγματα

ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. Όταν έχεις ένα περιστατικό με τέτοια βαριά διάγνωση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην υποδομή υγείας που έχει μεταφερθεί ,ψάχνεις και βρίσκεις το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ προς τον υγειονομικό σχηματισμό που μπορεί να το αντιμετωπίσει. Κάνεις δηλαδή Scoop and Run και όχι stay and play, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ
  2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συντομότερος τρόπος ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ, το οποιο έμαθα πως δεν ήταν σε άλλο περιστατικό για να υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση. (Θα πήγαινε το ελικόπτερο από το Άκτιο στην Ανδραβίδα και σε αυτό το χρόνο θα είχε μεταφερθεί το περιστατικό από τον Πύργο εκεί)
  3. Σε ποιο βιβλίο Ιατρικης ή σε ποιο νόμο γράφεται πως οι δευτερογενείς διακομιδές ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ;;; Τόση ασχετοσύνη πια;;;; Ποσά περιστατικά έχουν μεταφερθεί τα τελευταία μόνο καλοκαίρια από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικης που επιχειρεί εκεί τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του καλοκαιριού;; Ποσά περιστατικά από την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν μεταφερθεί με εναέρια μέσα λόγω του επείγοντος της κατάστασης από νοσοκομεία της περιοχής προς νοσοκομεία των Αθηνών;;; Ζητήστε από το ΕΚΑΒ να σας δώσει ονομαστικό κατάλογο !!
  4. Να σας ενημερώσω επίσης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν Αιμοδυναμικό προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό από τις μεταβολές των πιέσεων κατά την πτήση, αλλά πολύ χαμηλότερα. Τέλος η ώρα θανάτου της Ασθενούς αναφέρεται πως ήταν 6.30 το απόγευμα στο ύψος της Άρτας έχοντας ξεκινήσει από τον Πύργο. ΔΗΛΑΔΗ υπήρχε άφθονος χρόνος με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να μεταφερθεί η ασθενής!!!!! (Εκτός αν στην άριστο τέλους πλέον νυχτώνει Οκτώβρη μήνα από τις τρεις το μεσημέρι....)
  5. Για δε το πρόβλημα της ουσιαστικά Θωρακοχειρουργικής και δευτερευόντως Καρδιοχειρουργικης πανεπιστημιακής κλινικής στην Πάτρα που μετά την αποχώρηση του προηγούμενου διευθυντή που ήρθε καθηγητής στο Αττικό ,σταμάτησε να εφημερεύει για έκτακτα Καρδιοχειρουργικα, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ και τις αντιστάσεις και ανεπάρκειες του τοπικού κυκλώματος που δεν θελει να λειτουργήσει εκεί η Κλινική. Για να μην τα λέω εγώ σας ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ και ελπίζω να το ολοκληρώσετε .
  6. ΤΕΛΟΣ μήπως να ρωτήσετε αυτούς που σας συμβουλεύουν και γράψατε όλα αυτά τα απαράδεκτα και αβάσιμα (ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ) γιατι δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού επιλέχθηκε οδική μεταφορά ,η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του Εκαβ της περιοχής που είχε μέσα ειδικευμένο γιατρό αλλά επιλέχθηκε απλό ασθενοφόρο με σύνοδο μη ειδικό γιατρό

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ και επαναλαμβάνω εμπλουτίζοντας παλαιότερη συμβουλή μου για διάβασμα-διάβασμα -διάβασμα και ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση για τις δυνατότητες του συστήματος επείγουσας μεταφοράς που σας παραδώσαμε .

Παύλος Πολακης βουλευτής Συριζα Χανιων ,πρώην Αναπλ Υπ.Υγειας ,γενικός Χειρουργος-εντατικολόγος».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments