....

ΚΑΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ

Οι Καταρράκτες Έδεσσας είναι η ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης.

Με βάση το κέντρο Καταρράκτες ιδρύθηκε η Δημοτική Επιχείρηση «Καταρράκτες ‘Εδεσσας» που στήριξε διαχρονικά την τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Έδεσσας και όλης της Ορεινής Πέλλας.

Η πολιτική όμως που ακολουθεί, σταθερά τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος Έδεσσας και η παράταξη του, οδηγεί στο θάνατο της επιχείρησης.

Τα 50 έτη «βιωσιμότητα» που έδειξε η μελέτη «διάλυσης» της Δημοτικής Επιχείρησης από την οποία προέκυψε η Τουριστική ΑΕ φαίνεται να τέλειωσαν πολύ γρήγορα.

Σήμερα όλα δείχνουν πως τελικός στόχος είναι το κλείσιμο της επιχείρησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η επέλαση στα δημόσια αγαθά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια πολιτική που αφήνει όλα όσα βρίσκονται στην περιοχή καταρρακτών στο έλεος του Θεού.

Η Ανω Εστία δεν λειτουργεί, οι Λαμαρίνες συνεχίζουν να χαρίζουν υπέροχη θέα, το Κανναβουργείο δεν λειτουργεί, το Ξενία είναι κλειστό και άδειο.

Οι εργαζόμενοι χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου από το 2011 αλλά δεν εισακούσθηκαν.

Στις 3.12.2014 το αμφιβόλου νομιμότητας Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε να οδηγήσει σε λύση και εκκαθάριση την Τουριστική ΑΕ, δηλαδή να κλείσει το Κέντρο Καταρράκτες και το αναψυκτήριο της πλατείας Τημενιδών και ταυτόχρονα να απολύσει γρήγορα 19 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες με την αιτιολογία ότι υπάρχουν τρεις συνεχόμενοι αρνητικοί (ζημιογόνοι) ισολογισμοί και αυτό που διαδίδει εντέχνως στη πόλη της Έδεσσας είναι ότι η επιχείρηση δεν βγαίνει οικονομικά.

Γιατί όμως είναι αρνητικοί οι ισολογισμοί:

Α. Μήπως η Δημοτική Αρχή συστηματικά παραθέτει γεύματα και εκδηλώσεις, κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική χωρίς να πληρώνει αντίτιμο στην επιχείρηση;

Β. Μήπως επειδή κάνει προμήθειες με γνώμονα όχι το συμφέρον της επιχείρησης αλλά συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα;

Γ. Μήπως επειδή έκτακτοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας πληρώνονται από την επιχείρηση;

Δ. Μήπως επειδή χρεώνονται τιμολόγια στην επιχείρηση χωρίς να παραλαμβάνονται τα αντίστοιχα προϊόντα;

Ε. Μήπως επειδή η επιχείρηση πληρώνει οφειλές του Δήμου Έδεσσας σε τρίτους; (Ξενοδοχεία κλπ).

ΣΤ. Μήπως επειδή διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας επιβαρύνουν οικονομικά την επιχείρηση;

Η. Μήπως η επιχείρηση λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα με υπεράριθμο έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνονταν ρουσφετολογικά από την διορισμένη από τη Δημοτική Αρχή διοίκηση της Τουριστικής ΑΕ.

Η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει.

Ζητάμε άμεσο έλεγχο με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, διότι πίσω από το κλείσιμο κρύβεται μια προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών πολιτικών προσώπων και τρίτων που έφεραν την επιχείρηση σε αυτό το τέλμα.

Δυστυχώς η περιοχή των Καταρρακτών που έπρεπε να δίνει οφέλη σε όλους τους Εδεσσαίους πολίτες και την ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει με ερήμωση προκειμένου να έρθει κάποιος σωτήρας … με το αζημίωτο φυσικά.

Το πιο σημαντικό φυσικό αξιοθέατο στην Β.Ελλάδα εγκαταλείπεται. Το κέντρο Καταρράκτες αφήνεται στην τύχη του. Εμείς οι εργαζόμενοι πιστεύουμε πως μια τέτοια επιχείρηση σε αυτή τη μοναδική τοποθεσία πρέπει να λειτουργεί συνολικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η δημοτική επιχείρηση δεν πρέπει να κλείσει. Η επιχείρηση πρέπει να ζήσει. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση προς την κατεύθυνση της λειτουργίας της και της αναβάθμισής της.

Καλούμε τους πολίτες της Έδεσσας και όλους τους φορείς της πόλης να στηρίζουν την προσπάθεια.

Η υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του Εδεσσαϊκού Λαού.

Εργαζόμενοι στους Καταρράκτες της Έδεσσας που δίνουν λόγο στους πολίτες της Έδεσσας

(Ακολουθούν Υπογραφές)

  1. ΤΖΗΓΑΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
  3. ΣΙΑΝΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΓΙΑΓΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
  5. ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  6. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
  7. ΤΖΑΝΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΑΓΑΪΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
  9. ΒΕΡΥΚΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  10. ΚΑΡΤΣΑΜΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  11. ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  12. ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  13. ΚΡΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  14. ΣΟΝΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  15. ΠΡΟΦΗΤΗΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  16. ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  17. ΘΩΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  18. ΤΣΙΡΟΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  19. ΓΚΙΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments