....

ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

Πώς να το φτιάξετε

  1. 1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C Κελσίου.
  2. 2Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. 3Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι σιγά-σιγά τη βανιλέτα, και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. 4Την βγάζουμε από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
  5. 5Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 2 εκατοστών.
  6. 6Αλείφουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με Βιτάμ και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη, καλύπτοντας με αυτήν τον πάτο από το τσέρκι και τα πλαϊνά του μέχρι τη μέση.
  7. 7Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
  8. 8Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κορν φλαουρ.
  9. 9Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι.
  10. 10Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια, τα οποία έχουμε στραγγίσει καλά.
  11. 11Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου.
  12. 12Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Θερμοκρασία 170 °C

 

http://vitam.gr

Σχόλια - Facebook Comments