....

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η εταιρεία «Harma Fruit» θα επενδύσει 6 εκατ. ευρώ στη Γευγελή

Η ελληνική εταιρεία «Harma Fruit», που έχει έδρα στα Γιαννιτσά, ανοίγει κέντρο τυποποίησης νωπών φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Σκοπίων.

 Θα επενδύσει- σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα- 6 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα  δημιουργήσει ένα κέντρο για την αγορά και τη συσκευασία των γεωργικών προϊόντων και τη συντήρησή τους, σε χώρους που θα κτίσει στη Γευγελή.

 

Η επένδυση της εταιρείας που θα έχει το όνομα «Agritera» (όπως κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο των Σκοπίων) και θα ανέλθει στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη συνέχεια, βάσει των σχεδίων, θα επενδυθούν ακόμη τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιοκτήτης της «Agritera», σημειώνει η εφημερίδα Ούτρινσκι, είναι ο Χρήστος Κελεσίδης και σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδανική τοποθεσία, οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες και η ποιότητα των γεωργικών προϊόντων, ήταν ζωτικής σημασίας για τη λήψη της απόφασης για την επένδυση στην πΓΔΜ.

Η «Harma Fruit» είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες για την αγορά αγροτικών προϊόντων, με είκοσι χρόνια εμπειρίας.

Τα προϊόντα της διατίθενται στην αγορά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ρωσίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

 

The Hellenic Information Team

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments