....

ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΣΒΑΣΤΙΚΑ

Ως εξωφρενικό καταδίκασε η ιταλική καθολική εκκλησία το επεισόδιο όπου κατά τη διάρκεια κηδείας τύλιξαν φέρετρο με τη ναζιστική σβάστικα ενώ οι παριστάμενοι χαιρετούσαν ναζιστικά.   

Η αστυνομία δήλωσε ότι εξετάζει το ζήτημα στο πλαίσιο του νόμου περί εγκλημάτων μίσους.

Η Καθολική Εκκλησία της Ρώμης καταδίκασε έντονα ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη νεκρώσιμη ακολουθία έξω από τοπική εκκλησία στην οποία το φέρετρο ήταν ντυμένο με ναζιστική σημαία, ενώ οι συγκεντρωμένοι απέδωσαν τον φασιστικό χαιρετισμό.

Σε δήλωσή της, τόνισε ότι ούτε ο ιερέας της ενορίας, ούτε ο ιερέας που πραγματοποίησε την τελετή, γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί έξω μετά το τέλος της λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «ένα φρικτό σύμβολο που δεν συμβιβάζεται με τον Χριστιανισμό» αναφερόμενη στη σβάστικα.

«Αυτή η ιδεολογική και βίαιη εκμετάλλευση, ειδικά μετά από μια πράξη λατρείας κοντά σε έναν ιερό τόπο, είναι σοβαρή, προσβλητική και απαράδεκτη για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ρώμης και για όλους τους ανθρώπους στην πόλη μας», ανέφερε.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο ιερέας της ενορίας, ο αιδεσιμότατος Alessandro Zenobbi, αποστασιοποιήθηκε όπως και η εκκλησία από «κάθε λέξη, χειρονομία και σύμβολο που χρησιμοποιούνται έξω από την εκκλησία, τα οποία αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες μακριά από το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού».

Τα ιταλικά δελτία ειδήσεων αναγνώρισαν τον νεκρό ως έναν 44χρονο, πρώην μέλος της ακροδεξιάς ομάδας Forza Nuova, ο οποίος πέθανε το Σαββατοκύριακο από θρόμβωση.

Ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα έξω από άλλη εκκλησία της Ρώμης τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments