....

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Της Δέσποινας Βογιατζόγλου

Με τον κίνδυνο λουκέτου απειλείται ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Βορειοελλαδιτών και όχι μόνο. Τα λουτρά Αριδαίας του δήμου Αλμωπίας, γνωστά κυρίως ως λουτρά Πόζαρ κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο, αφού στερούνται του ειδικού σήματος του ΕΟΤ. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η προσεχής Παρασκευή, όπου υπάρχει απόφαση του υπουργείου Τουρισμού προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την αστυνομία για τη σφράγιση των δημοτικών λουτροκαταστημάτων και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κτλ.» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ο νέος δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, μίλησε για «αγώνα δρόμου», προκειμένου να δοθεί παράταση στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων. «Πρόκειται για μία δημοτική επιχείρηση, στην οποία στηρίζεται όλη η τοπική οικονομία. Πέρα από τους εργαζόμενους υπάρχουν και οικογένειες που ζουν από αυτές τις εγκαταστάσεις και το δώρο της φύσης. Έως και 3.000 άνθρωποι στηρίζονται οικονομικά από τη λειτουργία των λουτρών. Υπήρξε αμέλεια και ολιγωρία ετών και προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε χρόνο, αναζητώντας πολιτική παρέμβαση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τις τελευταίες μέρες, μετά και την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος του ΕΟΤ είναι αρκετά χρονοβόρα και περιλαμβάνει νομιμοποίηση των κτισμάτων και των κατασκευών, εξασφάλιση πρόσβασης και χρήσης των χώρων λουτροθεραπείας, συντήρηση των δρόμων πρόσβασης και πυρόσβεσης στη λουτρόπολη και κατασκευή του βιολογικού ακαθάρτων λυμάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Δημήτρης Μπίνος αναφέρει πως «απομένουν η τακτοποίηση του ξενοδοχείου σε 3 αστέρων, η οριοθέτηση του χειμάρρου που διασχίζει τη λουτρόπολη και η συμπλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή των ελέγχων έγινε όταν υπάλληλος του ΕΟΤ κατήγγειλε μικροτραυματισμό, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού να εξετάσουν το καθεστώς λειτουργίας και το εάν οι εγκαταστάσεις διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Εξάλλου στο Λουτράκι Αριδαίας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που βασίζονται στη λειτουργία των λουτρών Αλμωπίας.

https://www.makthes.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments