....

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 2ου ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΝΥΦΕΣ"

ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ 8:00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Παρασκευή 12-2-2016

«Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη

Διάρκεια 135 λεπτά, παραγωγή 2004

Ο χρεοκοπημένος Αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις (Ντέμιαν Λιούις) εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Η μοδίστρα Νίκη (Βικτώρια Χαραλαμπίδου) από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε και γύρισε πίσω.

Image and video hosting by TinyPic

Ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι, το υπερωκεάνιο King Alexander με το οποίο ταξιδεύουν επίσης άλλες 700 νύφες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Αρμενία, οι οποίες όπως και η Νίκη, δε γνωρίζουν τους ανθρώπους που θα παντρευτούν, αλλά έχουν μόνο από μια φωτογραφία του γαμπρού.


Η ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάστηκε στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε 10 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας. Μία χαρακτηριστική δημιουργία του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επιμέλεια της σπουδαίας αυτής παραγωγής είχε ο Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

 

  

. . . ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 2ου ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=XSLfRdziVuw

 

Ενσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 2

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments