....

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "Σ/Μ ΚΑΡΥΠΙΔΗ"

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Η επίθεση της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ εντείνεται μέρα με την μέρα. Αφού αποτρέψαμε να αδειάσει καταστήματα στην Θάσο και να μεταφέρει τα προϊόντα σε άλλο χώρο  για να τα ξεπουλήσει, την Δευτέρα 10-1-2016 άλλαξε κλειδαριές στο κατάστημα της Τούμπας , έστειλε τον παλληκαρά του να τρομοκρατήσει και να διώξει από το κατάστημα της Βέροιας τους εργαζόμενους. Αφού δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να κάμψει τους εργαζόμενους συνεχίζει με άλλες μεθόδους το σχέδιο του να αδειάσει τα καταστήματα από εργαζόμενους και εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους «επενδυτές», ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού θα έχει ολοκληρώσει το βρώμικο ρόλο του, να ξεφορτωθεί τους 1.400 εργαζόμενους.

Ο αγώνας  για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας.  Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου)  και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1000ε για όλους τους εργαζόμενους, που θα βοηθήσει για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διότι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11-12 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Συνεχίζουμε  συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοργανώνουμε την Πέμπτη 12-1-2016 11π.μ.  κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο 14-1-2016 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό μας, όπως κάνουν μήνες τώρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς:

  • Να μην επιτρέπεται στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ να μεταβάλει τα περιουσιακά της στοιχεία.
  • Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί  φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζόμενων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους.
  • Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments