....

ΚΚΕ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑTA ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν σήμερα να καταλάβουν καλύτερα ότι ο λαός μας είναι αυτός που ζημιώθηκε από τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, τον Ιούνη του 2012, ότι ο λαός μας πληρώνει ακριβά τη στήριξη που

πρόσφερε στα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που τώρα έχουν την πείρα για να μην επιτρέψουν να τους ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά με τα διλήμματα, τη λογική του «μικρότερου κακού», που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που τώρα ξέρουν ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΕΕ έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.   Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει τιμωρία όλων όσων, με ψέματα και τρομοκρατία, προσπαθούν να πείσουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης μέσα στην ΕΕ.  Τριάντα χρόνια τώρα μας γέμισαν ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα, δεν μπορούμε να παράγουμε ούτε να εξάγουμε προϊόντα ποιοτικά, που η Ελλάδα τα έχει σε αφθονία, αντίθετα μας κατακλύζουν στα σουπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο. 270 ελληνικές επιχειρήσεις με 25000 εργαζόμενους, μόνο στον κλάδο της ένδυσης, της κλωστοϋφαντουργίας έχουν μεταναστεύσει στη Βουλγαρία λόγω της ΕΕ, της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων, ανθρώπων  και εμπορευμάτων. Συρρικνώθηκαν τα ναυπηγεία μας, απολύθηκε το προσωπικό και στέλνουν οι εφοπλιστές στην Κίνα τα πλοία τους. Στην Γερμανία και Φινλανδία ναυπηγήθηκαν 68 καινούργια κρουαζιερόπλοια τα τελευταία χρόνια και κανένα στην Ελλάδα, γιατί έτσι επέβαλε η ΕΕ, με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων.

Και ύστερα μας λένε γιατί μεταναστεύει η νεολαία στο εξωτερικό, με χαμηλούς μισθούς, πανάκριβα ενοίκια και τους λέμε και ευχαριστώ και από πάνω για την δήθεν ελευθερία κίνησης, μετανάστευσης. Εκεί μας καταντήσανε! Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που μπορεί με τον πλούτο που διαθέτει, και να παράγει και να λύσει το διατροφικό πρόβλημα, και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας!

Ο κ. Σαμαράς, ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει η γη της επαγγελίας για τους λαούς της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι κόλαση για όλους τους λαούς της.

Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή στο «λάκκο των λεόντων», ο κάθε λαός είναι ΜΟΝΟΣ του, ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν. Στην πάλη για την αποδέσμευση οι λαοί πραγματικά θα ενώνονται, δεν θα είναι μόνοι τους, ο ελληνικός λαός και τα παιδιά του, θα έχουν συμμάχους.

Και με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, που επιβεβαιώνουν ότι η λαϊκή πάλη, η πάλη του λαού για να βρει λύση στις αγωνίες και τα προβλήματά του, δε μπορεί να συμβαδίσει, ποτέ και πουθενά, με τα ιδιαίτερα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, που αντιμάχονται ποιος θα επικρατήσει, σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό για τις αγορές και τις πηγές της ενέργειας. Αυτή η επιλογή είναι άλμα στο κενό για τους λαούς, που πληρώνουν τα «παιχνίδια» των ισχυρών, πολλές φορές και με αίμα.

Είναι φως φανάρι ότι πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία, που μπορεί να εγκλωβίζουν και απλούς ανθρώπους που υποφέρουν, βρίσκονται αντιδραστικές δυνάμεις, αστικές, ακόμη και φασιστικές, που επιδιώκουν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Δείτε την τεράστια υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, δείτε τη διγλωσσία και την υποκρισία των αστικών μέσων ενημέρωσης. Όταν γίνονται διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εξαπολύουν μύδρους και στην περίπτωση της Ουκρανίας μιλάνε υποκριτικά για το «ιερό δικαίωμα» στη διαδήλωση. Αυτή είναι η ΕΕ, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Φυσικά λύση για τον ουκρανικό λαό δεν αποτελεί ούτε και η πρόσδεση της Ουκρανίας στο άρμα της Ρωσίας, της σημερινής καπιταλιστικής -ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Οι λαοί πρέπει να οργανώσουν τη δική τους ανεξάρτητη πάλη, αυτοτελώς, με κριτήριο τα συμφέροντά τους και όχι με κριτήριο ποιον ιμπεριαλιστή επιλέγει εκείνη ή η άλλη μερίδα της πλουτοκρατίας των χωρών τους.

Μήπως όλα αυτά δεν μοιάζουν και με τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και στην οποία πρωτοστατούν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τμήματα του κεφαλαίου, για το αν θα πρέπει να στηριχτεί η πρόταση της ΕΕ για το ελληνικό χρέος, όπως κάνει η κυβέρνηση, ή του ΔΝΤ, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα βγει χαμένος.  

Οι λαοί, ιδιαίτερα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, έζησαν με ειρήνη και ευημερία τα χρόνια του σοσιαλισμού. Μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν, γι’ αυτό άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτών των χωρών αναπολεί το σοσιαλισμό, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια και οι νέες γενιές δεν έχουν ζήσει τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Αυτή είναι η προοπτική για τον ουκρανικό, το ρωσικό, τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς. Να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία, που δεν θα λειτουργεί με βάση το κέρδος, αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και αποδυνάμωση της ΧΑ που είναι γέννημα του συστήματος, μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, που το χρησιμοποιεί κατά του λαού. Υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, στηρίζεται από αυτούς. Αξιοποιώντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, επιδιώκει να τσακίσει το κίνημα, να δηλητηριάσει τις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις με τον αντικομουνισμό και το ρατσισμό.

Όποιος λαϊκός άνθρωπος πιστεύει ότι με ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρεί τη σαπίλα και τη διαφθορά, κάνει μεγάλο λάθος. Δυναμώνει το μηχανισμό που τα γεννάει. Δυναμώνει μια συμμορία που την βρίσκει μπροστά του ως εχθρό των λαϊκών διεκδικήσεων.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλοι και Φίλες

Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ δίνει τη δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας από το λαό, για το λαό. Η κεντρικά επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει οριστική λύση στην ανεργία. Να προστατεύσει τη μητρότητα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, να διαμορφώσει προϋποθέσεις ελεύθερου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να ευνοήσει τη συμμετοχή τους στα όργανα της εργατικής εξουσίας, από κάτω έως πάνω και τόσα άλλα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments