....

ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Θέμα: Προβλήματα εργαζόμενων στην εργολαβική Τεν Ε. Βασιλική «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών στην ΠΕ Πέλλας.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν εξοπλίσει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, η οποία τρομοκρατεί με κάθε μέσο τους εργαζόμενους για να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την βαθύτερη εκμετάλλευσή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας Τεν Ε. Βασιλική «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ», συνεργείο καθαρισμού  και παροχής υπηρεσιών τραπεζοκόμων και βοηθών μαγείρων. Η εταιρεία, που έχει αναλάβει τη σίτιση και την καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην ΠΕ Πέλλας, καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζόμενων, που ξεπερνούν τους 4-5 μήνες. Επίσης παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει 4ώρη (20 ώρες την βδομάδα) σύμβαση, η εργοδοσία τους υποχρεώνει να εργάζονται 6-7 ώρες ημερησίως χωρίς επιπλέον αμοιβή. Ταυτόχρονα η εργοδοσία δεν ασφαλίζει τους εργαζομένους με βάση την κατηγορία που προβλέπεται από την νομοθεσία.

Να σημειωθεί δε πως, οι  καταγγελίες των εργαζομένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν έχουν επιφέρει καμία θετική δράση της υπηρεσίας υπέρ των εργαζομένων.  

 

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε να πληρωθούν στο σύνολό τους τα δεδουλευμένα, όλων των εργαζόμενων στην εταιρεία «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ», να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των μισθών τους και να τους διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

 

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

 

Ελένη Γερασιμίδου 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments