......

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Την ικανοποίησή τους για τις θέσεις και την καθοριστική έως τώρα στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου, για την διάρκεια ζωής του

φρέσκου γάλακτος αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την επιμονή του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στις προτάσεις “κονσέρβα” του ΟΟΣΑ, γεγονός που καταδεικνύει ότι το θέμα δεν έκλεισε αλλά ενδεχομένως μεθοδεύεται – ελπίζουμε όχι από την πολιτική ηγεσία του τόπου- και θα επανέλθει, εκφράζουν συλλογικά οι φορείς της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας.

«Η στάση και η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα έπρεπε να ανησυχεί όχι μόνο τον κλάδο μας αλλά και τους Έλληνες πολίτες, τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων. Θα περιμέναμε από το υπουργείο Ανάπτυξης να συνεργασθεί μαζί μας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την Ανάπτυξη της ελληνικής αγελαδοτροφίας και όχι να υιοθετεί θέσεις που θα την καταστρέψουν. Σήμερα, όλοι μα όλοι, πλέον, μετά από δεκαετίες ξέφρενου εισαγόμενου και δανεικού καταναλωτικού «πλούτου», ξέρουμε ότι η λύση στην κρίση βρίσκεται στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων και διερωτώνται:

  • Είναι Ανάπτυξη η υποκατάσταση της εγχώριας παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας και ποιότητας και πιθανολογούμενα κάπως φθηνότερα;
  • Είναι Ανάπτυξη η ουσιαστική καταστροφή ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους του Πρωτογενούς τομέα, αυτού της αγελαδοτροφίας με την υιοθέτηση ενός εντελώς αντιαναπτυξιακού νόμου η εφαρμογή του οποίου:
  1. θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και μετέπειτα αφανισμό τους.
  2. θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
  3. θα οδηγήσει στο να διατεθεί στον έλληνα καταναλωτή ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα, λόγω θερμικής επεξεργασίας αλλά και λόγω έλλειψης φρεσκάδας, διότι όπως είναι γνωστό η θρεπτική αξία του γάλακτος είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη θερμοκρασία παστερίωσης και ευθέως ανάλογη με τον χρόνο που πέρασε από την ημερομηνία παραγωγής.

Πέραν του γάλακτος, στο βάθος του τούνελ υπάρχει και το θέμα του γιαουρτιού, τονίζουν οι αγελαδοτρόφοι, καταγγέλλοντας το υπουργείο Ανάπτυξης ότι μεθοδεύει την προσαρμογή της νομοθεσίας ούτως ώστε να επιτρέπεται η παρασκευή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος. Την ώρα που κερδίζονται δικαστικές μάχες για την ελληνικότητα του γιαουρτιού σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμείς ως Ελλάδα θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε το «Ελληνικό» γιαούρτι να παράγεται με εισαγόμενο γάλα σκόνη!!!!!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας, η Ένωση Φυλής Χολστάιν και ο Πρότυπος Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς.

Και προσθέτουν: «Την κοινή και συντονισμένη δράση τους ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε καταστροφική πολιτική για την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, αποφάσισαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν, ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας, που εκπροσωπούνταν από τον προέδρό του Γιώργο Κεφαλά και τον αντιπρόεδρό του Απόστολο Μωραϊτη, η Ένωση Φυλής Χολστάιν που εκπροσωπούνταν από τον πρόεδρό της Θανάση Βασιλέκα και τον αντιπρόεδρο Ηλία Κοτόπουλο, και ο Πρότυπος Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς που εκπροσωπούνταν από τον πρόεδρό του Θανάση Βακάλη και τον αντιπρόεδρό του Γιώργο Σδάνη».

http://www.agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments