....

"ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΟΡΟΣΤΑ" ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΥΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοινό αίτημα κατέθεσαν σήμερα επτά παρατάξεις για τη σύγκληση δύο εκτάκτων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, με κοινό παρονομαστή το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των δύο προτεινόμενων συνεδριάσεων έχει ως εξής:
Σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι μπροστά μας, ενώ το επίπεδο της αντιπλημμυρικής θωράκισης βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών, με χαρακτήρα ενημέρωσης και διατύπωσης διεκδικήσεων, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ευρύτερο από το πεδίο αρμοδιοτήτων της ΠΚΜ.
Οι επτά παρατάξεις είναι:
Κοιτάμε Μπροστά, Πράξεις για τη Μακεδονία, Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας, Οικολογία – Πράσινη Λύση, Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κ. Μακεδονία Αντικαπιταλιστική Αριστερά και Βάνης Εγγύηση για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας Αδέσμευτος Συνδυασμός.
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε σήμερα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά», ζητώντας από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Μήττα ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Κ. Μακεδονία και τις επιμέρους Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και μέτρα για την κάλυψη τυχόν αυξημένων αναγκών που προκύπτουν για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα. Όλα αυτά, με αφορμή τα μίνι λοκντάουν σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, αλλά και τα ανησυχητικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την εξέλιξη του αριθμού κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στα σχολεία που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, και παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ:
⦁    Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Μήττα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
⦁    Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση
Θέμα: Πορεία πανδημίας Covid στην Κ. Μακεδονία και ανάγκες που προκύπτουν.  
Με αφορμή τα μίνι λοκντάουν σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, αλλά και τα ανησυχητικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την εξέλιξη του αριθμού κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στα σχολεία που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, και παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρακαλούμε να μας απαντήσετε:
⦁    Από την παρακολούθηση των απαραίτητων επιδημιολογικών στοιχείων για την πορεία της πανδημίας στην Κ. Μακεδονία και τις επιμέρους Περιφερειακές Ενότητες που έχετε, μπορείτε να μας αποστείλετε γραπτά την πιο πρόσφατη καταγραφή για τους δύο τελευταίους μήνες;
⦁    Κατά τη δική σας γνώμη, προκύπτουν αυξημένες ανάγκες για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα; Τι βοηθητικά μέτρα σκοπεύετε να αναλάβετε για την κάλυψή τους;
⦁    Συμφωνείτε να αναλάβετε πρωτοβουλία σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σχετική ενημέρωση όλων των παρατάξεων;


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments