....

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ : ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ «ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΑΞΗ»!

Κι όμως! Στη χώρα του «είσαι ότι δηλώσεις», ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δηλώνει και «οικολόγος»! Με λίγα λόγια, «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»! Σήμερα, ημέρα που είναι, θυμηθήκαμε τις δηλώσεις που έκανε πέρυσι ο κ. Τζιτζικώστας, στην εκδήλωση παρουσίασης της Πράσινης Συμφωνίας για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης, όπου δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη δικτύου σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για την προμήθεια ηλεκτρικών απορριμματοφόρων. Επίσης, πρόσθεσε ότι η διοίκησή του έχει ολοκληρώσει δεκάδες παρεμβάσεις προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων, ενίσχυσης των προστατευόμενων περιοχών και σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων!
Δεν ξέρουμε τι θα δηλώσει φέτος, αλλά προβλέπουμε ότι θα παραλείψει να αναφερθεί στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική ή για τη ΜΕΑ Δυτικού Τομέα εντός της προστατευόμενης περιοχής των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης που θα επεξεργάζεται απορρίμματα από τη μισή έκταση της Κ. Μακεδονίας για να τα μετατρέψει κατά κύριο λόγο σε απορριμματογενές καύσιμο που θα παραχωρηθεί δωρεάν στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Για το περιαστικό δάσος μπορεί να ισχυριστεί ότι κατάφερε να πείσει τον κ. Χαρδαλιά να δώσει χρήματα για δράσεις που έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιηθεί πολλούς μήνες πριν. Ωστόσο, δεν περιμένουμε να μας αναφέρει ποιο είναι το σχέδιο παρεμβάσεων της ίδιας της Περιφέρειας για το Σέιχ Σου. Μπορεί να μας πει ότι ακόμα περιμένει τα ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα ή τους ηλεκτρολόγους που θα συνδέσουν τις πρίζες φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά αυτό που δεν περιμένουμε να μας πει είναι από που θα παίρνουν ρεύμα και γενικότερα ποιος είναι ο ενεργειακός προγραμματισμός της Περιφέρειας. Ασφαλώς, δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε κεραίας από την τυχάρπαστη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία για την περίπτωση της Κ. Μακεδονίας μεταφράζεται σε δεκάδες μονάδες βιοαερίου, φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων που χωροθετούνται σε εντελώς ακατάλληλες περιοχές, μετατρέποντας παραγωγική αγροτική γη ή ακόμα και προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, όπως το Βέρμιο, σε βιομηχανικά πάρκα παραγωγής ενέργειας. Δεν περιμένουμε να μας πει γιατί δεν μπορούν να πάρουν ανάσα ακόμα οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης ή της Κατερίνης. Ούτε και γιατί προχώρησε σε μια τόσο καταστροφική παρέμβαση στον εμβληματικό ποταμό και τους καταρράκτες της Έδεσσας.
Για τη συγκεκριμένη ημέρα θα περιμέναμε λίγη αυτοκριτική από τον κ. Τζιτζικώστα. Αλλά από μια διοίκηση που δεν αντιδρά στα αντιδημοκρατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά αντίθετα πλειοδοτεί στην υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουμε χάσει πια τις ελπίδες μας για έναν σοβαρό πολιτικό διάλογο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments