....

ΚΟΝΤΡΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Μείζον θέμα προέκυψε τελικά για την Κουμουνδούρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για την επισημοποίηση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ το μεγαλύτερο θέμα

προέκυψε από την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από νωρίς την Κυριακή τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα με την Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να αντιτίθεται σθεναρά στην υποψηφιότητα Βουδούρη.

Το γάντι στη γκρίνια της Αριστερής Πλατφόρμας σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του στην Κεντρική Επιτροπή σήμερα το απόγευμα θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας.
Απευθυνόμενος στο σώμα τόνισε "«να μην βάλουμε αυτογκόλ ότι η απόφαση για το 13+1 δεν έχει τη νομιμοποίηση του 50%+1. Αν λοιπόν αυτό που ζητάτε και είναι εύλογο να καταγραφεί η δυσαρέσκεια ή η διαφορετική άποψη, αυτό το ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχει ήδη καταγραφεί. Και θα καταγραφεί με τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις που θα γίνουν την επόμενη μέρα. Ομως επί τοις ουσίας θέλω εδώ να μου απαντήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δώσουμε αυτή τη μάχη και στις 13 περιφέρειες και στους δήμους μαζί; ναι ή όχι; Αν η απόφαση είναι ναι, να καταγραφεί η αποχή και μόνο και να τελειώνουμε"» είπε με νόημα ο κ. Τσιπρας.
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως αυτό ήθελαν, να καταγραφεί δηλαδή η αποχή και δεν επέμεινε παραπέρα.
Στην διαδικασία που προηγήθηκε για τον αν η έγκριση των υποψηφιοτήτων θα γινόταν πακέτο ή μεμονωμένα, το αποτέλεσμα ήταν 97 υπέρ της πρότασης Τσίπρα και 63 υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας και μπορεί με βάση τους αριθμούς η διαφορά να ήταν σημαντική, ωστόσο, οι 63 ψήφοι εκλαμβάνονται ως ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος.
Τέλος, στην τελική διαδικασία έγκρισης των υποψηφιοτήτων, εγκρίθηκαν όλοι κατά πλειοψηφία, ωστόσο, η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε.

 

 

http://www.airetos.gr/

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments