....

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΣΙΟΔΡΑ

Ανησυχία και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στους πολίτες η είδηση πως η χρήση αντιφλεγμονώδων θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα του κορ0ναϊού.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας την Κυριακή, αναφέρθηκε στις πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της ημέρας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

 

Όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κοροναϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Κορονοϊός: Προτιμάτε την παρακεταμόλη, λέει ο Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις, ωστόσο τόνισε πως για την αντιμετώπιση του πυρετού οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το depon.

Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments