....

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΚΟΥΡΑΓΙΟ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ [VIDEO]

Κορονοϊός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Έκκληση στους πιστούς να σεβαστούν τα μέτρα της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας απηύθυνε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, λίγο πριν τους Δ' Χαιρετισμούς.

Κορονοϊός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πιστούς αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας  έστειλε ο κ. Ιερώνυμος, με φόντο την προσπάθεια που κάνει η ανθρωπότητα απέναντι στην «αόρατη απειλή», όπως την χαρακτήρισε της πανδημίας. Σε διαφορετικό μήκος από τις αντιδράσεις ορισμένων μητροπολιτών, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να προστατέψουν τις ζωές και τις ζωές των συνανθρώπων τους, υπενθυμίζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην προέρχονται για λίγο καιρό στις εκκλησίες και στους ιερείς ναούς της χώρας, αλλά να περιοριστούν στο σπίτι της και στην κατ’ οίκον προσευχή.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε προληπτικώς την πρόνοιά της για την ανακούφισή του λαού από την επικίνδυνη απειλή. Υπό το πνεύμα αυτό αποφάσισε να απευθύνει έκκληση στους πιστούς να αποφύγουν τον εκκλησιασμό και να περιοριστούν στην προσευχή στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά. Απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα της ζωής τους και της ζωής των συνανθρώπων μας. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί και οι επιστήμονες και ευχήθηκε «κουράγιο» σε όλους.

 


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Την ίδια ώρα, πάντως, ορισμένοι Ιεράρχες συνεχίζουν να αγνοούν τις εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου και των επιστημόνων, αλλά  και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των εκκλησιών (με μεγάλη καθυστέρηση) και απαγόρευση της κυκλοφορίας, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από την φονική πανδημία. Δεν διστάζουν να επιδείξουν απίστευτη ανευθυνότητα.

Κορονοϊός Μητροπολίτης Κέρκυρας: Τη «σκυτάλη» πήρε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να «σπάσουν» την καραντίνα και να πάνε να κοινωνήσουν, χρησιμοποιώντας ένα «τέχνασμα».  Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης μιλώντας από άμβωνος σε λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών ανήμερα του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου- κι ενώ το κήρυγμά του μεταδίδονταν από το Corfu TV και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών - προέτρεψε τους πιστούς να… «πουν» ότι πάνε για γυμναστική προκειμένου να πάρουν άδεια κυκλοφορίας,  και όχι μόνο να πάνε στην Εκκλησία αλλά να κοινωνήσουν κιόλας! 

Μίλησε για «πρόβα επιβολής παγκόσμιας δικτατορίας». Είπε επίσης ότι η εντολή του στις εκκλησίες είναι στο τέλος της κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίας, να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί ήθελαν, να πάνε να κοινωνήσουν. Μάλιστα εξαπολύει βολές στους ειδικούς λέγοντας ότι πανικοβάλλουν τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, με αρκετή καθυστέρηση, αποφάσισε στις 16 Μαρτίου 2020 να κλείσει τις εκκλησίες μετά τη μεσοβέζικη απόφαση της Ιεραρχίας. (Διαβάστε αναλυτικά).

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments