....

ΚΩΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ (VIDEO)

Δύσκολες στιγμές πέρασε στην Κω ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγινε αποδέκτης της οργής των πολιτών του νησιού, λόγω της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών στο νησί τους, στο οποίο η κατάσταση είναι οριακή.

Όταν έφτασε ο κ. Καμμένος στην πόλη, δέχθηκε πρωτόγνωρη επίθεση από μερίδα πολιτών, οι οποίοι τον καθύβρισαν και τους πέταξαν αντικείμενα, μεταξύ άλλων αυγά, τα οποία των πέτυχαν.

Ο υπουργός στην αρχή έδειξε άνετος και χαμογελαστός, ωστόσο στη συνέχεια αντιλήφθηκε την αγριότητα των αντιδράσεων των συγκεντρωμένων και οδηγήθηκε τάχιστα στο γραφείο του δημάρχου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.Image and video hosting by TinyPic

Οι συγκεντρωμένοι τον γιουχάιζαν σε όλη τη διαδρομή και τον έβριζαν: "Φτου σου ρε, στα τέσσερα, είσαι καραγκιόζης, ουστ", φώναξαν μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμμένος με τη συνοδεία τους επί της ουσίας κυνηγήθηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο γραφείο του δημάρχου.

Αρχικά στο χώρο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο μόλις ο κόσμος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εξαγριώθηκε, με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ να αποχωρήσουν και να παραμείνουν διακριτικά σε άλλο σημείο.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε, ότι κατά την επίσκεψη του στην 80η ΑΔΤΕ του ζητήθηκε να ακυρώσει τη σύσκεψη, διότι είχε ενημερωθεί ότι κάποιοι προσπαθούν σκόπιμα να περάσουν μία συγκεκριμένη εικόνα προς τα έξω. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, συνεχάρη τις λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις για την προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν μία μη ελεγχόμενη κατάσταση, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Και ζήτησε την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για τη διευκόλυνση που παρέχει στους παράνομους διακινητές μεταναστών και προσφύγων.

"Οι τουρκικές ακταιωροί της ακτοφυλακής όχι απλώς δεν αποτρέπουν τη διακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά συνοδεύουν και περιπολούν, ώστε να σιγουρευτούν ότι το λιμενικό σώμα θα τους διασώσει. Η Τουρκία δεν σέβεται την συνθήκη επαναπροώθησης", είπε.

* Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής, που φώναζαν υβριστικά συνθήματα και ξεσήκωσαν τους υπόλοιπους.

Αντίδραση ΑΝΕΛ

Για "καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία", κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε ό,τι αφορά την επίθεση εναντίον του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, στην Κω.

Αναφέρει ότι "για την αποκατάσταση της αλήθειας, η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην Κω ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία".

Σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει, δεν απηχούσε τις διαθέσεις των κατοίκων του νησιού.
"Άλλωστε, πρώτος ο κ. Καμμένος από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει υπογραμμίσει την ανάγκη εντατικοποίησης των διαδικασιών για την άμεση μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων από τα νησιά", τόνισε.

 

Το βίντεο της επίθεσης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments