....

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3), το πρωί, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Εκτός από τους εφημερίους του Ι. Ναού στην Θεία Λειτουργία μετείχαν και όλοι οι άγαμοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πλίσκας, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφερόμενος στο ιερώτατο έργο της ιεραποστολής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιδιάκονο τον ιεροδιάκονο και μοναχό Χερουβείμ Τσίνογλου επιβραβεύοντας την πολυετή διακονία του και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ιερού ναού.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 17.00, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό με την συμμετοχή όλων των κληρικών της πόλεως. Ακολούθως και στα πλαίσια των εσπερινών κηρυγμάτων ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, με θέμα: «Ένα ευλογημένο ισοζύγιο».

 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments