....

ΛΑΜΠΡΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., έγινε υποδοχή ιερού λειψάνου του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου
και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή πολυαρίθμων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εκτός αυτής καθώς και πλήθους λαού.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιαματική χάρη των Αγίων Αναργύρων και κατά το παρελθόν και σήμερα, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιδείξουμε στην ζωή μας πίστη συνοδευόμενη από έργα αγαθά, τα οποία απορρέουν από την τήρηση των εντολών του Χριστού. Ακολούθησε λιτανεία των ιερών λειψάνων των αγίων Αναργύρων και του οσίου Αρσενίου καθώς και της ιεράς εικόνος των εορταζομένων Αγίων.

Το πρωί της εορτής (1/7) τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου και του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έκανε λόγο για την ευτυχή συμπαρουσία αγίων των πρώτων αιώνων καθώς και των πιο προσφάτων σε μας ετών. Επισήμανε ακόμη, ότι η ημέρα εορτασμού ενός αγίου είναι η ημέρα της αναχωρήσεώς του από την παρούσα ζωή. Οι άγιοι με την άμεμπτη βιοτή τους μας ελέγχουν από την μια, αλλά και μας παρηγορούν από την άλλη. Εμείς που ζούμε σε πολύ δύσκολα χρόνια από απόψεως αμαρτίας και ασεβείας, δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από το ρεύμα της εποχής μας, αλλά χρειάζεται να αγωνισθούμε να παραμείνουμε στην κατά Χριστόν ζωή, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην χαρά των Αγίων μας.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Σιώρη.

Στον εορτασμό μετείχαν επίσης ο κ. Δημήτριος Γιάννου, Δήμαρχος Εδέσσης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, οι βουλευτές Πέλλας και τ. Υπουργοί κ. Γ. Καρασμάνης και Θ. Τζάκρη, ο Διοικητής της 2ης ΜΚ Μεραρχίας Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments