....

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 13-2-2014 (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Επί πολλά χρόνια, από το 1995 που άρχισα να κάνω τα ρεπορτάζ με τους αγρότες ,διαπιστώνω ότι στη σημερινή διαμαρτυρία και πορεία των αγροτών δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Υπάρχει μια ορμή και μία αγανάκτηση ,η οποία δεν θα σταματήσει εδώ, και μπορεί να είναι και η αιτία της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης του ΔΝΤ.

Το σημερινό ρεπορτάζ 13-2-2014 ημέρα Πέμπτη ξεκινά στις 10:00π.μ.

Καταφθάνουν οι αγρότες του κάμπου και της Αλμωπίας στο διοικητήριο στην Έδεσσα. Την ίδια ώρα ξεκινάει με κατεύθυνση την Έδεσσα το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών που βρίσκεται στη διασταύρωση Μεσημερίου έξω από την Έδεσσα. Γίνεται μία πορεία διαμαρτυρίας με πάρα πολλούς αγρότες μέσα στην πόλη της Έδεσσας με κατεύθυνση και αυτών στο διοικητήριο. Συμμετέχουν μαζί τους ο εμπορικός κόσμος της Έδεσσας, η «πρωτοβουλία γυναικών σε δράση», οι εργαζόμενοι του σωματείου των Super Market Αρβανιτίδη, οι υπάλληλοι του διοικητηρίου και αρκετά παιδιά των αγροτών.

Αφού έφτασαν και αυτοί στο διοικητήριο πραγματοποίησαν μαζί με τους άλλους αγρότες και τους φορείς της πόλης την διαμαρτυρία τους.

Η εκτίμησή  μας είναι ότι μετά την άρνηση του Στουρνάρα να πάρει πίσω τα φορολογικά μέτρα ,κάτι που εκνεύρισε και φανάτισε τους αγρότες, θα υπάρξει μια μεγαλύτερη κινητοποίηση με κατεύθυνση την γέφυρα του Αξιού.

Θα παρακολουθούμε τους αγρότες από κοντά συνεχώς , αφού δεν είμαστε μία εφημερίδα που γράφουμε τα email κάποιων που τα διαμορφώνουν όπως θέλουν, και δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε κοντά για να έχουμε ιδία άποψη. Παρακαλούμε τους αγρότες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις τους στο τηλ: 6944 585663.

 

Παρακολουθείστε  το 17λεπτο βίντεο της διαμαρτυρίας και τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments