....

ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σκηνές που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους εκτυλίσσονται στην Ειδομένη. Μετανάστες εγκλωβισμένοι στην ελληνική μεθόριο και οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της γείτονος επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, φέροντας σοβαρά τραύματα από δαγκωματιές σκύλων.

«Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων τις τελευταίες μέρες», ανέφερε στην «Καθημερινή» γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη μεθοριακή διάβαση της Ειδομένης.Image and video hosting by TinyPic

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι αυτοί είναι Αφροασιάτες μετανάστες που φτάνουν στη μεθόριο με τη βοήθεια κυκλωμάτων, ανοίγουν με ειδικά ψαλίδια τις νύχτες τρύπες στον φράχτη και περνούν στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η συνοριοφυλακή και ο στρατός των Σκοπίων, με τη συνδρομή αστυνομικών από Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα λυκόσκυλα για την καταδίωξή τους στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα πολλοί εξ όσων αποστέλλονται πίσω στην Ελλάδα να φέρουν εμφανή τραύματα από δαγκωματιές των τετράποδων φρουρών.

Διαβλέποντας τον κίνδυνο να καταστεί «σουρωτήρι» ο συνοριακός φράχτης στο πέρασμα της Ειδομένης, τα Σκόπια κατασκευάζουν και δεύτερο αγκαθωτό τείχος, κατά μήκος του πρώτου και σε απόσταση πέντε μέτρων, ώστε οι αστυνομικές και στρατιωτικές περίπολοι να εγκλωβίζουν τους «εισβολείς» στον ενδιάμεσο χώρο.

Πηγή: Καθημερινή

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments