....

ΜΑΧΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

 

Προσωπική μάχη δίνει στα Ευρωπαϊκά όργανα και στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ο Έλληνας ΥΠΕΞ συγκρούεται ανοικτά με τους εκπροσώπους της Γαλλίας και της Ολλανδίας, που δεν επιθυμούν να δοθεί στα Σκόπια το καθεστώς της ενταξιμότητας. Οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια έχουν σοβαρές εκκρεμότητες, πέραν των διαφορών τους με την Ελλάδα, που δεν τους επιτρέπουν να έρθουν πιο κοντά στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και επιμένουν ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί στα μέσα του 2019 και αφού προηγουμένως η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προσαρμοζόμενη στα προ απαιτούμενα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Ν. Κοτζιάς προσπαθεί να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ολλανδών και των Γάλλων και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να υπάρξει λύση θετική για τα Σκόπια στο συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη τρέχοντος μηνός.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments