....

"ΜΑΙΝΕΤΑΙ" Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! (VIDEO)

- Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά την απόφαση του Αρείο Πάγου για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων
- Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να... αγνοήσει την δικαστική απόφαση και να εκδόσει τους στρατιωτικούς!
- "Η δικαστική εξουσία στην Ελλάδα δεν καθοδηγείται" απάντησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και αφήνοντας αιχμές για τις "πρακτικές" Ερντογάν!
- Νωρίτερα ο "σουλτάνος" κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κράτησε την υπόσχεσή του
- Το Μαξίμου απάντησε πως "η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη"

Ο κακός χαμός επικρατεί μετά την ομόφωνη απόφαση των δικαστών του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν στην χώρα τους οι Τούρκοι αξιωματικοί. Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Τσίπρα ότι του είχε υποσχεθεί ότι θα του "παραδώσει" τους αξιωματικούς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρίχνει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη αλλά τους χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες ενώ Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ζητάει από την κυβέρνηση να παραβλέψει την δικαστική απόφαση για να μην χαλάσουν οι σχέσεις των δυο χωρών.

Επίθεση Καμμένου!

Το πρώτο του σχόλιο για την απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία έκανε σήμερα (27.01.2017) το βράδυ ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Έψιλον.

"Σε μία δημοκρατική, σε μία ευρωπαϊκή χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και της εκτελεστικής εξουσίας και της κοινοβουλευτικής. Άρα λοιπόν, η δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα, με οποιαδήποτε πολιτική βούληση μπορεί να έχει η κοινοβουλευτική εξουσία. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από την Τουρκία.

Δυστυχώς θεωρεί η Τουρκία ότι η δικαστική εξουσία εδώ είναι όπως και στην Τουρκία, δηλαδή καθοδηγείται και είναι ευθύνη πολιτικής απόφασης. Νομίζω ότι οι δικαστές που αποφάσισαν ομόφωνα από τον Άρειο Πάγο, αποφάσισαν με γνώμονα το τι συμβαίνει τώρα στην Τουρκία και τι κατάληξη είχαν συνάδελφοι των στρατιωτικών οι οποίοι ζήτησαν από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της ΕΕ προστασία από την Τουρκία. Θέλω να σας πω ότι από το ΝΑΤΟ πάνω από 400 αξιωματικοί από την Τουρκία, έχουν ζητήσει άσυλο”.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις Τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας ότι η συμφωνία για το προσφυγικό που έχει κάνει η ΕΕ με την Τουρκία είναι ξεκάθαρη. Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία απειλεί να σπάσει την συμφωνία με την Ελλάδα, ωστόσο θα δεχθεί τις ανάλογες κυρώσεις σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στον Νίκο Ευαγγελάτο

Το χρονικό της έντασης

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήλθε το μεσημέρι της Παρασκευής (27.01.2017) και ήταν εκρηκτική!  "Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην μας δίνει τα οκτώ καθάρματα που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Εγώ τους πήρα τηλέφωνο από το πρώτο βράδυ και μου έδωσαν την υπόσχεση "θα το λύσουμε σε 15-20 μέρες"», είπε σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από την Αφρική (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

Αμέσως απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση. Εντύπωση προκάλεσε ότι στην ανακοίνωση οι 8 χαρακτηρίζονται ως "πραξικοπηματίες" ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

Φυσικά, θέση για το θέμα πήραν και άλλα μέλη της κυβέρνησης του Ερντογάν, καθώς νωρίτερα και μετά από όλα αυτά ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στο twitter ότι η Ελλάδα πρέπει να παραιτηθεί από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments