....

ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Απεργία πείνας πραγματοποιεί η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου. Τι αναφέρει η ίδια.
Η Μαρίνα Βήχου, δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), πραγματοποιεί απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Ένωσης.
Η κα Βήχου διαμαρτύρεται για την «κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος ζητά τη δημιουργία Παρατηρητηρίου καθημερινής καταγραφής των περιστατικών παραβίασης του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Τα υπόλοιπα αιτήματά της είναι τα εξής:
«Την ενημέρωση εκ μέρους του ΔΣ όλων των επαγγελματιών του κλάδου αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τον Κώδικα.
Να θέσει η ΕΣΗΕΑ άμεσα το αίτημα η ΕΡΤ και το ΑΠΕ να τεθούν κάτω από έλεγχο διακομματικής επιτροπής.
Να απαιτήσει οι ενημερώσεις από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και τον κ. Χαρδαλιά να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, με συμμετοχή των δημοσιογράφων και όχι με ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν την ενημέρωση.
Να απαιτηθεί από την ΕΣΗΕΑ να ασκηθεί έρευνα για το κατά πόσο ο έγκλειστος για συμμετοχή στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης έχει δικαίωμα να ηχογραφεί μηνύματα σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης μέσα από τις φυλακές του Δομοκού».Σημειώνεται ότι η Μαρίνα Βήχου είχε ξανακάνει απεργία πείνας το 2017 μαζί με την Τζώρτζια Κοντράρου, την Αφροδίτη Υψηλάντη και την Ελένη Ανδριανού για τη σωτηρία του Επικουρικού Ταμείου των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments