....

ΜΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΓΔΑΡΤΗΣ : ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ

Μάρτης γδάρτης, λέει ο λαός και επιβεβαιώνεται καθώς η καλοκαιρία , οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια που επικρατεί δε θα διαρκέσουν για πολλές ώρες ακόμη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα της Πέμπτης θα σημειωθεί σταδιακή μεταβολή του καιρού. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα αυτά θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
 
Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους θα γίνουν αισθητά και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή, πάντως, σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
 
Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά (από τα 700μ.) των περιοχών αυτών.

 

Σχόλια - Facebook Comments