....

«ΜΑΖΕΥΕΙ» ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΩΡΑ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Κατηγορεί τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» για προβοκάτσια - «Πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση», λέει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ

Ελιγμό στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επιχείρησε με συνέντευξή του σήμερα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.Image and video hosting by TinyPic

Ενώ για αρκετές ώρες, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας στην βρετανική εφημερίδα, με τον τίτλο ότι εμφανίζεται έτοιμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας του, αργά το απόγευμα, με μια έντονη ανακοίνωση, επιτήθεται στην εφημερίδα και την κατηγορεί για προβοκάτσια. 

Μιλώντας στο «Guardian», δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση», ωστόσο παραπέμπει την οριστική εξεύρεση λύσης σε δημοψήφισμα.

«Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν βρούμε μια λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες και να οργανώσουμε δημοψήφισμα. Μέσα από το διάλογο πρέπει να βρούμε μια λύση και μετά από αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι αυτό σωστό ή λάθος;», πρόσθεσε.

Αρκετές ώρες αργότερα, έντονη ήταν η αντίδραση του για τον τίτλο της εφημερίδας, την οποία κατηγόρησε για προβοκάτσια. Επίσης στοχοποιεί την εφημερίδα, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί «το καλό της διαδικασίας και παρουσιάζει ψευδείς αποκλειστικότητες, προωθώντας τη δική της ατζέντα». 

«Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο (σ.σ. του "Guardian"), από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες», ανέφερε ο Ν.Γκρούεφσκι σε γραπτή δήλωσή του.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments