..

ΜΕ ΤΟ ALMORA PLUS Η ELPEN ΣΤΟ RACE FOR THE CURE®

 
Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στο 11οRace for The Cure®, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Με υπερήφανο χορηγό της διοργάνωσης το Almora PLUS και την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων της, η εταιρεία στήριξε για 4η συνεχόμενη χρονιά τη σπουδαία αυτή προσπάθεια.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και με σύνθημα «Έχουμε αγώνα», η ΕLPEN στάθηκε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν τον δικό τους αγώνα, που συνεχίζουν να τον δίνουν, αλλά και κοντά σε εκείνες που πρέπει να προλάβουν και να θεραπεύσουν έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού. Με τη χορηγική στήριξη του Almora PLUS, η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας για κοινωνικό σκοπό.


Σημείο Ενυδάτωσης Almora PLUS

Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου το Almora PLUS συμμετείχε με ειδικό περίπτερο για την ενυδάτωση των δρομέων του αγώνα. Στο ίδιο σημείο, 2 επαγγελματίες γυμναστές (personal trainers) παρουσίασαν ειδικό ασκησιολόγιο σε διάδραση με το κοινό και με τη χρήση ανάλογου εξοπλισμού, όπως  λάστιχα, foam rollers κτλ. Ο συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας ηλεκτρολυτών με τις κατάλληλες διατάσεις συνέβαλε αποφασιστικά στην καλύτερη προετοιμασία των δρομέων πριν από τον αγώνα, αλλά και στην ταχύτερη αποθεραπεία τους μετά τη λήξη του.
 
Στο περίπτερο του Almora PLUS βρέθηκε και ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος συζήτησε με τους δρομείς σχετικά με τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης σε συνθήκες άθλησης και έντονης σωματικής καταπόνησης.
Ηλεκτρονικές πλέον οι αιτήσεις για τα ερευνητικά πρωτόκολλα που υλοποιούνται στην ELPEN

Μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τα ερευνητικά πρωτόκολλα που θα υλοποιούνται στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό της Κέντρο (Ε.Ε.Π.Κ) εγκαινίασε πρόσφατα η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Η εταιρεία δημιούργησε ένα χρήσιμο ηλεκτρονικό εργαλείο που διευκολύνει τη διαδικασία αίτησης και αξιολόγησης κάθε ερευνητικής πρότασης, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική στήριξή της στην ερευνητική κοινότητα.  Η εν λόγω πλατφόρμα  διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας  και αποτελεί μια μοναδική καινοτομία του Ερευνητικού, Εκπαιδευτικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN.

Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν την αίτησή τους οι επιστήμονες που ενδιαφέρονται να διεξάγουν το ερευνητικό τους πρωτόκολλο στις σύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Π.Κ της ELPEN. Η εταιρεία δημιούργησε μια φιλική προς τον χρήστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που λειτουργεί στα πρότυπα των σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών. Συμμορφώνεται δε πλήρως με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και τη νομοθεσία για μεταφραστική έρευνα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στον ερευνητή τόσο να δημιουργήσει, όσο και να επεξεργαστεί την αίτησή του. Η οριστική υποβολή πραγματοποιείται εφόσον ο ερευνητής είναι βέβαιος για την πληρότητα και την ορθότητα των στοιχείων που έχει εισάγει στην αίτηση.  Η αίτηση μετά την οριστική της υποβολή λαμβάνει μοναδικό κωδικό καταχώρησης ο οποίος γνωστοποιείται στον αιτούντα για περαιτέρω χρήση.

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή και το σύστημα καθοδηγεί τον αιτούντα ώστε να τροφοδοτήσει τα πεδία με  όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της. Με τον τρόπο αυτό,  περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα παράλειψης των απαιτούμενων πληροφοριών και εξασφαλίζεται η διαφάνεια.

Το σύστημα επιτρέπει επίσης την αμφίδρομη ηλεκτρονική επικοινωνία των αιτούντων με την ειδική επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης για την ανταλλαγή πιθανών διευκρινίσεων. Με την οριστική υποβολή τους, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αποθηκεύονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα για να αξιολογηθούν.

Το Ε.Ε.Π.Κ της ELPEN σηματοδοτεί τη «ζωντανή απόδειξη» της διαχρονικής δέσμευσης της εταιρείας στον τομέα της έρευνας, αποτελώντας το πρώτο εργαστήριο Πειραµατικής και Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε από ιδιωτικό φορέα στην Ελλάδα. Με έργο που συγκροτείται από τον μεγάλο αριθμό των επιστημόνων που έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν εκπονήσει το ερευνητικό τους έργο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, το Ε.Ε.Π.Κ λειτουργεί με πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου των επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας.

Το πλούσιο και πολυετές ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο έχει οδηγήσει στη αναγνώρισή του ως σταθερή θερμοκοιτίδα δημιουργίας επιστημονικής γνώσης. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 140 υποτροφίες, ενώ έχει υλοποιήσει περισσότερα από 350 ερευνητικά προγράμματα. Περισσότερα από 900  είναι επίσης τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που έχει φιλοξενήσει στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του, σε συνεργασία με εγχώριους και διεθνείς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς.

Το Ε.Ε.Π.Κ της ELPEN  αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργαστήριο Πειραματικής -Μεταφραστικής Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments