....

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ "ΕΝ ΈΡΓΩ "

 

 

 

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω | 3η Πράξη Δημοκρατίας» που διοργανώθηκε από το Σωματείο Εν Έργω και αφορούσε την Κεντρική Μακεδονία με τους συμμετέχοντες να έχουν εξοικειωθεί ένα βαθμό περισσότερο με τον δεύτερο βαθμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Συνέδριο που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βίλα Αλλατίνη παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου καθώς και διοικητικών υπαλλήλων της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε πως στηρίζει τις πρωτοβουλίες για τέτοιου είδους δράσεις από νέες και νέους της Περιφέρειας ενώ ανέφερε και την αξία της ανανέωσης της σκέψης στην αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε χαρούμενος που η αίθουσα γέμισα με νεανικά χαμόγελα που θα καταθέσουν τις απόψεις τους τις επόμενες μέρες. Την τελετή λήξης έκλεισε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Εν Έργω» κ. Θωμάς Σεβαστιάδης που εξιστόρησε το χρονικό της εκδήλωσης και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σ αυτήν.

Την τελετή λήξης διαδέχθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του σώματος. Θέμα που ψηφίστηκε ομόφωνα. Την Παρασκευή το απόγευμα αλλά και το Σάββατο, οι συμμετέχοντες ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τέσσερις επιτροπές. Την Επιτροπή Υποδομών, την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης & Βιομηχανίας. Παρατηρήθηκαν συγκλίσεις κυρίως σε ευαίσθητα θέματα αλλά και διαφωνίες, με αποτέλεσμα θέματα να υπερψηφίζονται παμψηφεί, να ψηφίζονται με σχετική πλειοψηφία ενώ δεν έλλειψε και το φαινόμενο της καταψήφισης θέματος που εισήγαγε ο Περιφερειάρχης της προσομοίωσης.

Η τελευταία μέρα κύλησε με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που χαρακτηρίστηκε μαραθώνια καθώς διήρκεσε περίπου εννιά ώρες. Η μεγάλη διάρκεια ήταν αποτέλεσμα της έντονης συμμετοχής των νέων περιφερειακών συμβούλων να τοποθετηθούν και για τα τρία θέματα ημερήσιας διάταξης. Τα θέματα είναι γνωμοδοτικά αλλά και θέματα άμεσης εκτέλεσης. Παρά την κούραση του τριημέρου, η συνεδρίαση τελείωσε νωρίς το βράδυ με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι που  βίωσαν μια μοναδική εμπειρία. Στην τελετή λήξης βρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Προϊσταμένη Συλλογικών Οργάνων κα. Ελένη Αντωνιάδου που με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Εν Έργω» απένειμαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Εν Έργω" δηλώνει υπερήφανο για το μεγάλο βήμα που κατάφερε να φέρει εις πέρας και προετοιμάζεται για την επόμενη δράση.

 

 

 

2019-11-18-182753 2019-11-18-182741 2019-11-18-182729 2019-11-18-182715 2019-11-18-182706 2019-11-18-182649

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments