....

ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ

Τα πάντα είναι έτοιμα για την επίσημη ανακοίνωση των προσωρινών αποβολών και το λανσάρισμα των… μπλε καρτών από τo IFAB, όπως μετέδωσε η Telegraph.

Ένα βήμα πριν από μια τεράστια αλλαγή βρίσκεται το ποδόσφαιρο. Η ιδέα βρισκόταν στα… σκαριά εδώ και κάποιο καιρό και όπως φαίνεται πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για την ανακοίνωσή της, η οποία θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή (09/02)!

Όπως μετέδωσε η αγγλική Telegraph, το IFAB – το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου – που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς έχει ήδη υπογράψει τα έγγραφα για την εισαγωγή των προσωρινών, δεκάλεπτων αποβολών που θα φέρουν κάτι από πόλο και… παίκτη παραπάνω στο ποδόσφαιρο!

 

Οι διαιτητές δηλαδή πλέον θα μπορούν να στείλουν στον πάγκο για δέκα λεπτά έναν ποδοσφαιριστή είτε για κάποιο κυνικό φάουλ, είτε για ανάρμοστη συμπεριφορά προς κάποιον ρέφερι.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα φέρει μαζί της και το λανσάρισμα μιας νέας κάρτας. Μαζί με τις κίτρινες και τις κόκκινες θα χρειαστεί να συνηθίσουμε και τις… μπλε κάρτες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή αυτών των νέων κανόνων. Μπλε κάρτα δηλαδή σύντομα θα σημαίνει δεκάλεπτη αποβολή!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αν ένας παίκτης δεχθεί δύο μπλε κάρτες σε ένα ματς θα αποβάλλεται κανονικά με κόκκινη, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει αν μετά από την μπλε αντικρίσει και την κίτρινη κάρτα.

Οι μπλε κάρτες αναμένεται να δοκιμαστούν σε χαμηλότερο επίπεδο πριν εισαχθούν στα κορυφαία πρωταθλήματα. Ήδη οι πρώτες δοκιμές έχουν λάβει χώρα στις χαμηλές κατηγορίες της Ουαλίας. Υπενθυμίζουμε πως η μπλε κάρτα δεν είναι η μοναδική καινούρια, αφού ήδη στην Πορτογαλία χρησιμοποιείται και η λευκή κάρτα για… επιβράβευση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments