....

ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΚΟΨΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Με τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρχε εμπεριστατωμένος φάκελος, ο ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών στην Θράκη για την καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι πέρυσι.

            Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, πληροφορήθηκε από τον πρώην υπουργό ότι ο ΕΛΓΑ είχε ετοιμάσει φάκελο αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και μάλιστα είχαν εντολή να αποζημιώσουν με μεγαλύτερη τιμή από την προβλεπόμενη και πιο σύντομα.

            Η ΔΑΟΚ Ορεστιάδας είχε επιδώσει τεκμηριωμένο φάκελο, από τους καλύτερους που έχουν σχηματιστεί. Ήταν μια πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά και μάλιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Κωνσταντίνο Δαδούση.

            Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, Δεν είναι θέμα φακέλου ή άλλων γραφειοκρατικών παραγόντων και ξεκάθαρα στο υπουργείο και στην κυβέρνηση Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αποζημιώσουν σωστά τους πληγέντες. Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν εξυπηρετούν άλλα σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και για πλήγματα στους καλλιεργητές.

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments