....

ΜΕ «ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ» ΤΟ THINK TANK ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σημαντικές προσωπικότητες με πλούσια βιογραφικά και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο θα αποτελέσουν τη συμβουλευτική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα που αναμένεται να συμβάλει στη διαμόρφωση του πολιτικού και νομοθετικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η επιτροπή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων θα λειτουργεί με τη μορφή του think tank και αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα όπως η λειτουργία των θεσμών, η κλιματική κρίση, η κοινωνική συνοχή, οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια και η ανταγωνιστικότητα κ.ά.

Μεταξύ των ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα είναι οι παρακάτω:

→ Όθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

→ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI), συντονίζει την ερευνητική ομάδα «Θρόμβωση και Καρκίνος» στο συγκεκριμένο ανώτατο ίδρυμα.

→  Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, με κομβικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού το 2015.

→ Δημήτρης Χριστόπουλος, κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και καθηγητής Πολιτειολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

→ Κωστής Παπαϊωάννου, ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

→ Διάνα Βουτυράκου. Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών με πολλές διακρίσεις στον τομέα της ρομποτικής.

→ Σταύρος Κατσανέβας. Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Παρισιού και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βαρύτητας.

→ Άρις Καζάκος. Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ.

→ Δημήτρης Πλουμπίδης. Ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ.

→ Νικόλας Φαραντούρης. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και καθηγητής της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας, Μεταφορών και Ανταγωνισμού.

→ Νατάσσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της NASA στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Columbia θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

→ Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητής του Τμήματος Χημείας.

→ Σπύρος Κίντζιος. Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

→ Ζωρζέττα Λάλη. Νομικός με σπουδές στην Αθήνα και μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Στρασβούργο. Ηταν διευθύντρια της task force για την Ελλάδα την περίοδο 2011-2015.

→  Σοφία Βιδάλη. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

→ Ντόρα Γιαννάκη. Πολιτική επιστήμων, εμπειρογνώμονας πολιτικών ασφαλείας και δικαιοσύνης και ερευνήτρια σε θέματα νεολαίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments