....

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ EUROPOL ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Υπό την αιγίδα της Europol πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση «Mosaic 2023», σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων για τον εντοπισμό κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστίας.

Συνελήφθησαν 39 ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και διάδοση παιδικής πορνογραφίας, ενώ διασώθηκαν δύο από τα θύματά τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Σέρβοι και Μαυροβούνιοι πολίτες.

Η δράση «Mosaic 2023» διευθύνεται από τη σλοβενική αστυνομία και συντονίζεται από την Europol. Στόχος ήταν να εντοπιστούν και να συλληφθούν άτομα που μοιράζονταν και διένειμαν φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών μέσω διαδικτυακών φόρουμ και μηνυμάτων σε διάφορες πλατφόρμες.

Στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Σερβία, καθώς και σε Σλοβενία, Κροατία και Ουγγαρία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκάδες ύποπτοι στην αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 41 επιδρομές σε αυτές τις χώρες και οι ύποπτοι είτε συνελήφθησαν είτε κατηγορήθηκαν για διανομή παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν 200 αντικείμενα, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ή βιντεοκλίπ παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, διακομιστών και καρτών μνήμης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Europol.

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments