....

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ «ΡΗΓΜΑ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – «ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

 

 

Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να ήρθε για να αντικαταστήσει τα παλαιά πολιτικά σχήματα και σύμβολα, ωστόσο, παραμένουν οι φράξιες που υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δείχνει τα «δόντια» του απέναντι στη Φώφη Γεννηματά και στην προσπάθειά της να καθορίσει το στίγμα του νεοσύστατου φορέα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος, παρευρισκόμενος στον ΣΚΑΪ, επέμεινε στη διαφωνία του κατά της πρωτοβουλίας του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας πως δεν ρωτήθηκε για το ζήτημα.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίστηκε στο παραπάνω «παράπονο», αλλά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κ. Γεννηματά, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία της οδηγεί σε «στρατηγική σύγχυση», καθώς την ώρα που βάλλεται η κυβέρνηση για την «επίθεση στους θεσμούς», το Κίνημα Αλλαγής τείνει εμμέσως πλην σαφώς χείρα συνεργασίας στην Κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε και την ιδιότητα του ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, δείχνοντας παράλληλα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε τόσο η δική του γνώμη, όσο και αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά έστειλε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς με τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για το Σύνταγμα, ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ ο προκάτοχός της, σε άρθρο του, τασσόταν ευθέως κατά μιας τέτοιας διαδικασίας με το επιχείρημα ότι με την παρούσα κυβέρνηση αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments