....

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 3,1% Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής του Πληθυσμού – Κατοικιών για το έτος 2021. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως και κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά και για τη σύνθεση των νοικοκυριών της χώρας και τις συνθήκες στέγασής τους.

Όπως αναφέρεται, η απογραφή του 2021 αποτελεί την πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα, που λόγω του πρωτοποριακού τρόπου συλλογής των δεδομένων της, μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, επέτρεψε τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Η απογραφή κατέδειξε μείωση του πληθυσμού της επικράτειας κατά 3,1% για το έτος 2021 (10.482.487 κάτοικοι) σε σύγκριση με το 2011, αλλά αύξηση των νοικοκυριών κατά 4,8%, με τον συνολικό αριθμό νοικοκυριών να αγγίζει τα 4.332.447 ανά την επικράτεια.

Ο πληθυσμός των ανδρών της χώρας παραμένει μικρότερος των γυναικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 51,1% του συνολικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας παρουσίασε μείωση, με την Αττική να καταγράφει, οριακή μείωση 0,4%. Αύξηση του πληθυσμού παρατηρήθηκε στην Κρήτη (0,2%) και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (6,1%).

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της απογραφής

 

 

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αποστέλλει το δημοσίευμα: «Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021: Αποτελέσματα Μόνιμου Πληθυσμού κατά Ομάδες Ηλικιών, Ιθαγένεια, Τόπο Γέννησης, Οικογενειακή Κατάσταση και Μέγεθος και Σύνθεση Νοικοκυριού (31.08.2023)».

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 είναι διαθέσιμες στον υπερσύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/2021-census-res-pop-results

Σχόλια - Facebook Comments