....

ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΣΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πράξη “Bee-conomy” στο Δήμο Αλμωπίας. Με στόχο την στήριξη της οικονομίας των μελισσοκομικών προιόντων στην Αλμωπία, η πράξη έρχεται να συνεισφέρει με μια σειρά ενεργειών για την πιστοποιήση της ποιότητας τους (όπως η πιστοποίηση γεωγραφικής προέλευσης) και τη δημιουργία τοπικής ταυτότητας  προώθησης. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών εργαλείων με τη βοήθεια του διαδικτύου, η συμμετοχή σε έκθεση προώθησης προϊόντων και το κάλεσμα προς στοχευμένο αγοραστικό κοινό.

Οι δράσεις εκπαίδευσης θα υλοποιηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη αίθουσα στο Δημοτικό Κατάστημα Εξαπλατάνου. Εικοσι πέντε έπαγγελματίες μελισσοκόμοι και εικοσι πέντε αρχάριοι θα επιλεγούν μετά από ανοιχτή πρόσκληση. Σε όλους θα δοθεί δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό,ενώ για δέκα επαγγελματίες θα δημιουργηθεί σελίδα ψηφιακής πώλησης και προώθησης των προϊόντων τους. 

Η πρόσκληση πρόκειται να δημοσιευθεί τις ερχόμενες μέρες στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αλμωπίας, και στην ιστοσελιδα της πράξης www.bee-conomy.eu

 

Η πράξη “Bee-conomy” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας “Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013”.

 

Μπορεί το «Μέλι Αλμωπίας» να αποκτήσει Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΓΕ);

Μπορούν τα μελισσοκομικά προϊόντα της Αλμωπίας να αποκτήσουν πιστοποίηση ποιότητας;

 

Μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργείται για τη μελισσοκομία της Αλμωπίας, χάρη στην πράξη “Bee-conomy”. Τα μελισσοκομικά προϊόντα της περιοχής μας θα αναλυθούν από το πιστοποιημένο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μελισσοκόμων, με σκοπό να τεκμηριωθούν πιστοποιήσεις ποιότητας που μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του κλάδου στην Αλμωπία. 

Για αυτό το λόγο, καλούνται οι μελισσοκόμοι της Αλμωπίας να συλλέξουν δείγματα μικρής ποσότητας των μελισσοκομικών προϊόντων τους με αναφορά στην τοποθεσία και ημερομηνία τρύγου και να τα παραδώσουν στο Δημαρχείο Αλμωπίας, στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΜΕΛΙ: Θα χρειαστούν άμεσα μικρές ποσότητες (200 γραμμάρια) αλλά πολλά δείγματα διαφορετικών μελιών που έχουν τρυγηθεί από την περιοχή μας.

ΓΥΡΗ, ΒΑΣ.ΠΟΛΤΟΣ, ΠΡΟΠΟΛΗ: Θα δοθεί ακριβές πρωτόκολλο συλλογής και διατήρησης στους μελισσοκόμους εκείνους που μπορούν να συνεργαστούν στα πλαίσια του προγράμματος. Η συζήτηση για τον ακριβή τρόπο θα γίνει στο Σχολείο Μελισσοκομίας, για το οποίο θα δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής άμεσα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες όλων των μελισσοκόμων της  Αλμωπίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της έρευνας.

Πληροφορίες:

2384350327-271

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments