....

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Βρυξέλλες, 6 Μαρτίου 2014

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη συγκέντρωση οικονομικών πόρων και δραστηριοτήτων στα χέρια λίγων και την συρρίκνωση των οικογενειακών , των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που παράγουν περίπου το 80% της απασχόλησης επισήμανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα "Ποιοτικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: ο ξεχασμένος κρίκος της ανάκαμψης". Η εκδήλωση αφορούσε τη συνάντηση και συζήτηση εκπροσώπων ποιοτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας από τον χώρο του τουρισμού και της εμπορίας παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων διατροφής με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιχειρηματίες του Βελγίου, προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων και εξαγωγής των προϊόντων τους.

Η πρόσκληση στους εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων από τον χώρο του τουρισμού και της εμπορίας παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων διατροφής που συμμετέχουν στο Δίκτυο Αειφόρο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού έρχεται σε συνέχεια της εκστρατείας για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου "Αειφόρο Αιγαίο" που σχεδίασε και συντόνισε ο Κρίτων Αρσένης πριν την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οποία και παρέλαβε το 2009 το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη EUROPANOSTRA.

Με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από πολιτικές που ενισχύουν τις επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα ποιότητας, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, προϊόντα και υπηρεσίες και αναδιανέμουν το εισόδημα στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας πολλαπλά την τοπική οικονομία. Είναι παράλογο τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα παράγουν το 80% της απασχόλησης, η κυβέρνηση να μην τις στηρίζει αλλά να τις εγκαταλείπει στο έλεος της κρίσης, υπερφορολόγησης και  αβεβαιότητας. Είναι παράλογο να συνεχίζουμε να σπαταλάμε πόρους του ΕΣΠΑ σε μεγάλους οδικούς άξονες. Σε αυτοκινητοδρόμους που ιδιωτικοποιούνται και που αποκτούν τόσο υψηλά διόδια που η χρήση τους γίνεται πολυτέλεια. Χρειάζεται, κάθε πόρος που διαθέτουμε να επενδύεται εκεί που το κοινωνικό και οικονομικό όφελος είναι μεγαλύτερο. Ζητώ την μαζική αναδιανομή πόρων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των χειμαζόμενων ποιοτικών οικογενειακών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Την ανεργία δεν θα τη σβήσουμε μέσα από την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και τη δημιουργία ιδιωτικών κολοσσών."

http://kritonarsenis.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments