....

ΜΕΘ: ΜΟΝΟ 1 ΣΤΟΥΣ 6 ΒΓΑΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ -ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δραματικές είναι οι καταστάσεις στα νοσοκομεία της χώρας, με τους αριθμούς, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη νοσηλεία στις ΜΕΘ να είναι συγκλονιστικοί.

 

Συγκεκριμένα, την ώρα που υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, με φορητούς αναπνευστήρες, ενώ οι οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 16.923, μόνο 3.409 ασθενείς βγήκαν ζωντανοί από τις ΜΕΘ σε 21 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο ίδιος ο ΕΟΔΥ:

Με δεδομένο ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν όχι όλοι, οι ασθενείς που νοσούν βαριά από κορωνοϊό εισάγονται σε ΜΕΘ, ο υπολογισμός δείχνει ότι μόνο 1 στους 6 (3409/20.332: σ.σ. ο συνολικός αριθμός θανάτων και ασθενών που βγήκαν ζωντανοί από τις ΜΕΘ) βγαίνει ζωντανός από την στιγμή που θα μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ποσοστό 16,7%).

Την “μαύρη αλήθεια” -όπως την χαρακτηρίζει- διαπιστώνει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Δημοκρατία αναφέροντας ότι οι θάνατοι έφτασαν τους 16.923, ενώ κάνει λόγο για… “εγκληματικά ψέματα” ως προς την ενίσχυση του συστήματος Υγείας!

 

Εν τω μεταξύ, αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος περί αύξησης της θνητότητας, κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, λόγω μη σωστής στελέχωσης των πέντε ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν μερικές ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: “Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά.

 

Την ίδια στιγμή, «πολεμικές» χαρακτηρίζει τις εικόνες που παρατηρούνται καθημερινά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης.

«Οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ για να μην πεθάνουν. Πολλοί μπορεί να μην προλάβουν να διασωληνωθούν, να πεθάνουν την ώρα της εξέτασης στη βραχεία, την ώρα της μεταφοράς τους, πολλοί μπορεί να καταλήξουν μέσα σε ένα απλό τμήμα ενώ δείχνουν καλή εικόνα, με ικανοποιητικό κορεσμό», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments